Angolul vagy németül érdemes inkább tanulni? Melyikkel tudok jobban elhelyezkedni?
"Angolul vagy németül érdemes inkább tanulni?"
Nem vagy, hanem és. Az angol gyakorlatilag már nem egyszerűen idegen nyelv, hanem alapkövetelmény, ami nélkül nem mész semmire semmilyen szakmában. Angoltudás nélkül egyébként egy egyetemi szakot nem lehet elvégezni, mert a legtöbb korszerű szakirodalom angolul van minden területen.
A német nyelv is hasznos, egyrészt a 2. legtöbb hasznos szakirodalom németül van, másrészt Európán belül ha valamelyik szakma élvonalában dolgozol, akkor az nagy valószínűséggel német cégnél lesz. Informatikusként, elektromérnökként, vegyész- és gépészmérnökként óriási előny a némettudás.
:D...Én is filóztam ezen!
Tény hogy mindenhol az angol a követelmény!!!
Személy szerint a német mellett döntöttem mert Német o.-ba akarok élni majd, ám ott nem nagyon állnak szóba angol nyelven az emberrel.De ha neked nincsenek ilyen terveid :D Akkor az angolt javasolnám! :)
"Az emberek munkamániásak, teljesítményközpontúak, a család és az emberi kapcsolatok nagyonis háttérbe szorulnak ezek mellett... :( Voltam kint egy évig."
Félig német vagyok (így kettős állampolgár), éltem kint is, de itthon születtem, itt éltem le életem nagy részét, így úgy gondolom, elég sokat láttam mind a két népből. Valóban, a németek a kívülállóknak valóban lélektelen gépeknek tűnnek, de ez nagyon távol áll a valóságtól. Leginkább azt mondanám, hogy nagy a kötelességtudatuk, azaz ha munka van, akkor valóban csak azzal foglalkoznak. De ez fordítva is igaz: ha du. 5kor vége van a munkának, 17:00-kor leraknak mindent, és mennek, mert akkor már nem kötelességük dolgozni. Túlórát én nagyon ritkán tapasztaltam (mert az azt jelenti, hogy nem osztotta be megfelelően az idejét), hétvégén meg csak az otthoni dolgokkal foglalkoznak. Azaz ha valamivel foglalkoznak, akkor csak azzal foglalkoznak, a családot nem keverik a munkával, a munkát a szórakozással, stb…
Abban van igazság, hogy kicsit zártabbak, mint mi, de mi sem vagyunk olyanok, mint az olaszok, és mégse kell minket félteni. Kimész szombaton vagy vasárnap a parkba, teli van emberekkel, sörözgetnek, beszélgetnek. Családok, barátok bicikliznek, fociznak, varrószakkörbe járnak (még az öregek is!). Azt meg ne is említsem, hogy kb. minden második héten sörfesztivál van valamilyen okból
És a mai fiatalok nagy része már sokkal oldottabbak, mint a régi öregek…
Szóval szerintem kifejezetten sok mindent tanulhatnánk tőlük, sokkal nyugodtabban élnek, mint mi, és ha megkapargatod a felszínt, akkor nagyon is szerethető emberek a németek. Én mindenképpen visszamegyek még pár évre…
Köszönöm a választ, a beszámolót, stb. Valóban, a legmegfelelőbb jellemző az az, hogy nagy a kötelességtudatok.
Tudom, hogy bulizni is nagyon tudnak, mindent 120%-ra csinálnak, így a bulizást is. Volt szerencsém kint lenni a Metalfest Open Air Germany fesztiválon (kb. 10 000-es fesztivál), és hatalma német partyarcok voltak mindenhol. :)
ANGOLUL.
1. szinten minden hová kell angol nyelvtudás, ha csak 1 nyelvet szeretnél megtanulni az angol legyen, NÉMET NE!
2. Írták, hogy angolul mindenki tud, nem leszel versenyképes, nah ez nem így van. Az hogy valakinek papírja van az angolról az nem azt jelenti h van is haszna. Egy középfokú valami ECDL vagy ilyesmi ""kamu"" nyelvvizsgát nem túl nehéz tudásba odaverni, a nyelvvizsga csak papír, én tudom, rengeteg embert ismerek aki középfokúval el van szállva, de tudás nincs mögötte. HA tanulsz és nem a papírra hajtasz (de ez mindenképp kel) akkor nem hogy versenyképes hanem monopol leszel, de ehhez rengeteg energia kell
3. Menj el komolyabb nyelvvizsgákra, ne az átlagokra, ott a Cambridge, aki ott átmegy az tud is megszólalni, és marhaságokat nem ír le. HR-sek is vannak akik ezt tudják, persze egy ECDL stb nyelvvizsgás nyelvtudás is lehet tökéletes, de ott vannak ""papírra hajtók""".
4. Ha csak nem akarsz Német.o.ban élni nem javaslom, a németekkel úgysem lehet beszélni, te csak egy hülye magyar végrehajtó leszel, bevannak azok gyökeresedve, persze ettől még profik a dolgokban, de UNALMAS MINDEN amit csinálnak. A műszaki területen viszont ahogy többen is írták ha vezető pozícióba akarsz lenni akkor német!!. nem fogod élvezni mert ""okos"" németekkel kell beszélni.
5. A Német egy ronda durva nyelv, az angol sokkal szebb.
6. Én is most akarok még nyelvet tanulni (Angol felső megvan már jó pár éve, angolul sok mindent írok) de a német az elsőkörben kiesett, nincs az a pénz, sose akarnék ott élni, és velük beszélni meg főleg nem, ettől függetlenül számomra a német lenne a 2. (fontos hogy másodki) logikus nyelv amit kéne tanulni - műszaki szakma
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!