Maklári Tamás nyelvtani ABC tankönyvéhez van megoldási útmutató?
A feladatokat nyilván nem, mert az maga a könyv.
maklári oldalán van 50 oldalnyi megoldás, de ez nem a könyv teljes anyaga, csak amíg megoldókulccsal vannak megjelölve.
ezt tartom a könyv legnagyobb fogyatékosságának, h. nem tartalmazza a teljes megoldásokat, ill. sok helyen iszonyú buta példamondatokkal operál.
köztünk vannak, amik az erőszakot normalizálják, feltűnően sok az bántalmazásra utaló szöveg, x. y. felpofozta vmelyik embertársát.
ill. vannak szexista szövegek is, pl. mikor 2 pasi beszélget, és testszégyenítő megjegyzéseket tesznek a saját barátnőikről, egyik túl sovány, másik túl kövér szerintük.
scheibl györgy einfach grammatik c. könyvét ajánlom, sok kép is van benne, a teljes nyefi benne van.
Nekem Makláritól csak a nyelvtani ABC (nem tudom, hogy az újabb kiadásban már megoldódott-e megoldókulcs kérdése) és a Lazán Németül IV. maradt ki eddig, de szerintem baromi jól oktat, még ha pár megoldókulcs rossz is.
Az viszont tény, hogy elég konzervatív a pali, szóval nála valóban vannak pofonok, esetleg az a vicc csattanója, hogy valaki transzvesztita, vagy eddig a legdurvább, hogy valakit megerőszakoltak - utóbbi aztán revansot vett és kasztrálta az őt megerőszakolókat, amin 20 évvel ezelőtt senki sem akadt volna ki, de ma már igen.
Aki érzékeny az ilyen dolgokra, az tényleg tartsa ezt észben, de akit vagy nem zavar, vagy nem vág nagyon földhöz, azoknak bátran ajánlom, mert tényleg jól és ügyesen tanít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!