Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Melyik nyelvet tanulnád a...

Melyik nyelvet tanulnád a helyemben?

Figyelt kérdés

A következő opciók fordultak meg a fejemben:

-Finn🇫🇮

Mennyire tetszik: 10/10*

Hasznossága: 10/1

Motiváltság: 10/7

-Spanyol🇪🇸

Mennyire tetszik: 10/4

Hasznossága: 10/9

Motiváltság: 10/4

-Francia🇨🇵

Mennyire tetszik: 10/6

Hasznossága: 10/10

Motiváltság: 10/5

-Lengyel vagy Cseh🇵🇱

Mennyire tetszenek: 10/4

Hasznosságuk: 10/10*

Motiváltság: 10/2

-Norvég/Svéd🇳🇴🇩🇰🇸🇪

Mennyire tetszenek: 10/5

Hasznosságuk: 10/5

Motiváltság:10/3

Bármelyik opciót is választjátok, kérlek indokoljátok meg. (Ha időtök/kedvetek engedi)

2022. máj. 4. 21:23
A kérdező szavazást indított:
Finn
Spanyol
Francia
Lengyel/Cseh
Skandináv
22 szavazat
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Én franciát jelöltem, azért, mert a motiváltság és a tetszés hiánya miatt rögtön kihúztam a spanyolt, a lengyelt, a csehet, a norvégot és a svédet. Szerintem a nyelvtanulás egyik legfontosabb eleme a motiváltság.

Ha más nyelvet már tudsz, és csak hobbiból tanulnád akkor a finn is szóba jöhet. Igaz azt írtad legkevésbé hasznosnak, de ha neked tetszik, akkor ne akadályozzon a hasznosság.

2022. máj. 4. 21:52
 2/6 anonim válasza:
82%
Francia vagy Spanyol
2022. máj. 4. 21:55
 3/6 anonim ***** válasza:
81%

A skandináv nyelveket és a finnt csak akkor érdemes, ha oda szeretnél költözni. Mivel ők a világvezetők az angol nyelvtanulásban, remekül beszélnek angolul a gyerekek is.

Spanyolt szerintem akkor érdemes, ha Spanyolországban vagy Amerikában szeretnél élni. Bár, ha gyorsan akarsz nyelvet tanulni, akkor ezek közül a spanyolt lehet a legkönnyebben megtanulni.

A lengyel és cseh szintén csak akkor éri meg, ha ott szeretnél élni. Ők is beszének angolul.

Szóval marad a francia, mert ők tényleg utálnak angolul tanulni és nagyon örülnek, ha valaki megtanulja a nyelvüket.

Mindez csak akkor érvényes, ha már tudsz angolul. Ha nem, akkor az mindent felülír.

2022. máj. 4. 22:40
 4/6 A kérdező kommentje:

Igen, beszélek angolul(+németül).

A lengyel/cseh nyelvre igazából azért gondoltam, mert a szláv nyelvek viszonylag közel állnak egymáshoz. Ha jól tudom, aki tudja az egyiket az a legtöbb más szláv nyelvet beszélővel meg tudja értetni magát. (Kivéve délszláv) Az orosz egyszerűen nem tetszik (nem a betűkészlet miatt, megtanultam mivel a kaligráfia az egyik hobbim)

A spanyol szintén ezért lehet jó, mert úgy tudom hogy a portugálokkal, és félig-meddig az olaszokkal megértik egymást. (És még egy rahedli népszerűtlenebb újlatin nyelvvel is)

A Francia azért jutott eszembe, mert ha belegondolok Ausztrálián kívül minden ember lakta kontinensen van legalább egy francia ajkú ország. (Vagy gyarmat)

2022. máj. 5. 06:11
 5/6 anonim ***** válasza:

Spanyol : azzal vitatkoznék, hogy a hasznossága 10/9. Nem attól lesz egy nyelv igazán fontos, hogy több millió gyári munkás és kecske pásztor beszéli. Például gazdaságilag Olaszország egymagában többet ér, mint egész Dél-Európa. Esetleg akkor mondanám ennyire hasznosnak a spanyol nyelvet, ha világutazó lenne az ember, illetve szappanopera rajongó.

Cseh : rengeteg kétnyelvű, határontúli magyar beszél szlovákul, amivel a cseh megértése nem okoz gondot számukra. Túl nagy a konkurencia.

Lengyel : ők is baromi sokan vannak, de ismét csak azt tudom mondani, hogy nem a mennyiség számít, hanem a minőség. Ráadásul ez elég hülye felfogású egy nép, vetekszik a magyarral. És miért lenne már bármelyik hasznossága is 10/10 ? Akkor már inkább az oroszt mondanám annak a szláv nyelvcsaládból.

Skandináv, finn : csak akkor érdemes, ha ott akarsz élni vagy ssc-ben vagy ilyen érdekeltségű multinál dolgozni.

Francia : Magyarországon ez sem annyira hasznos, mint Nyugaton, teszem azt Németországban, de a listából még mindig messze ez a legjózanabb választás

2022. máj. 7. 06:16
 6/6 anonim ***** válasza:
* Nem Dél-Európát akartam írni, hanem Dél-Amerikát
2022. máj. 7. 06:17

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!