Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mennyiben másabb az élete...

Mennyiben másabb az élete annak aki poliglott?

Figyelt kérdés
Tehát arra gondolkodok hogy mennyivel másabb az élete olyannak aki az anyanyelvén kívül legalább 3 nyelven beszél úgy folyékonyan hogy képes kerek mondatokban beszélni, nyelvi fordulatokat is tud használni.

2022. ápr. 23. 12:58
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Sokkal könnyebb bármilyen infót beszerezni, könnyebb emberekkel kapcsolatot létesíteni, meg sokkal könnyebb még pár újabb nyelvet megtanulni.

Én a magyaron kivül németül és angolul beszélek aránylag jól oroszul sokszor kell keresgélni egy-egy szót, de nem probléma valamit megérteni, megkérdezni.

A gyerekeim is töbnyelvüek. az egyik fiam a magyar-német-angol mellett franciául és kicsit japánul tud, a másik a magyar-német-angol mellett spanyolul és kicsit franciául beszél, az egyik lányom a magyar-német-angol mellett spanyolul és japánul tud, a másik meg a magyar-német-angol mellett franciául és spanyolul beszél.

Azt lehet mondani, hogy minden nyelvvel, amit tudsz, egy-egy kultúrát is elsajátítasz, mert rengeteg mindent csak úgy lehet megérteni, ezért sokkal több mindenre vagy nyitott, nem maradsz begyepesedett valaki.

2022. ápr. 23. 14:38
 2/3 anonim ***** válasza:
Én jelenleg olyan országban élek, ahol nincs igazán szükség a nyelvtudásra munka szempontjából. De eredetiben olvasni könyveket, cikkeket, filmet nézni, utazni, emberekkel kommunikálni hasznos, illetve valóban a kultúrális háttér is sokat ad, nekem az olasz és spanyol mellé legalábbis. Angollal nem éreztem így, mert azt a fontossága miatt tanultam meg, nem hobbiból. Viszont sokáig nem tudtam angolul, és mióta megtanultam, kitárult a világ, mert tényleg sokkal több információ, forrás jut el az emberhez, ha igazán jól tud angolul. A lányom is 3 nyelvű, de még biztosan tanul hozzá, ha idősebb lesz.
2022. ápr. 23. 16:18
 3/3 anonim ***** válasza:

Én azt mondanám hogy Angol nyelv után már a többi nyelv inkább ráadás és nem érzek akkora különbséget.

Én munkahelyemen a napom 80%-ban angolul beszélek különböző nemzetiségű emberekkel és tényleg nagyon jó hogy akár több ezer kilóméterre lévő emberekkel is el tudok beszélgetni. Egy csomó film vagy sorozatot nézhetek gond nélkül, vagy bárhova utazhatok tudom, hogy nagy eséllyel meg fognak érteni.

Többi nyelvnél nem éreztem azt hogy egy óriási ajtót nyitottam volna ki. Német jó, de igazából nem ad annyi pluszot, max akkor ha németekkel dolgozol.

Spanyolok nem tudnak annyira jól angolul, esetleg kisebb az esélyem hogy átvernek de kb ennyi.

2022. máj. 22. 22:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!