Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mikortól számít valaki polyglo...

Mikortól számít valaki polyglott-nak?

Figyelt kérdés
A Wiki azt írja, hogy anyanyelvükön kívül 4 másik nyelven beszélnek. De ezeket milyen szinten kell, hogy beszélje valaki, hogy ennek számítson? Mindet anyanyelvi szinten, vagy min. C2?

2020. okt. 8. 15:51
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
A szint nincs meghatározva. Valójában a nyelvek száma sem, mert a poly jelentése több, sok.
2020. okt. 8. 15:54
 2/11 A kérdező kommentje:
Hmm, akkor a tesóm, akinek van 2 felsőfokú nyelvvizsgája és egy harmadik nyelven kb. középszinten beszél, plusz egy negyediket most kezdett tanulni, ő már akkor ennek számít? Tök jó :D
2020. okt. 8. 16:28
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Én háromtól már annak hívnék valakit.
2020. okt. 8. 16:41
 4/11 anonim ***** válasza:
53%
Én néztem erről videót és ott azt mondták, hogy 4 nyelv kell hozzá és ha hivatalosan annak akar valaki számítani akkor mindegyik nyelvből le kell tennie egy bizonyos vizsgát.
2020. okt. 8. 18:04
 5/11 A kérdező kommentje:
Melyik vizsgát?
2020. okt. 8. 19:35
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Ilyen vizsga nincs, tekintve, hogy sehol nincs hivatalosan szabályozva, mi a poliglot, ez csak egy szó a sok nyelvet beszélőkre. Ez kb. olyan, mint ha akarnál egy papírt arról, hogy rendes ember vagy.
2020. okt. 8. 21:07
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

A wikipédia szerint „Többnyelvű vagy poliglott az az ember, aki kettőnél több nyelvet ismer, vagy beszél. A két nyelvet beszélő embereket kétnyelvű vagy bilingvis személyeknek nevezik. Poliglott személy tágabb értelmében bárki, aki több nyelven kommunikálni tud, akár passzív, akár aktív nyelvtudással. Szűkebb értelemben poliglottnak csak azt az embert nevezzük, aki több nyelven anyanyelvi vagy közel anyanyelvi szinten beszél.”

[link]

Hol van ebben, hogy négy nyelven kell beszélni?

2020. okt. 8. 21:09
 8/11 anonim ***** válasza:
6# Én írtam a vizsgát, nem tudom pontosan, csak emlékszem hogy régen néztem egy videót amiben egy làny mondta, hogy nem fogadták el poliglottként mert nem sikerült mind a négy vizsgája.
2020. okt. 8. 21:46
 9/11 A kérdező kommentje:
2020. okt. 8. 22:43
 10/11 A kérdező kommentje:
Ez alapján gondoltam, hogy 4 a határ.
2020. okt. 8. 22:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!