Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Német nyelvtan elérhető...

Német nyelvtan elérhető valahol ingyenesen?

Figyelt kérdés

Üdv belevágnék a németbe, tudnátok olyan ingyenes oldalt ajánlani ahol rendes nyelvtani leirások vannak? Egyenlőre nem költenék erre amig nem tudom, jobban érdekel e mint az angol. ÉN Csak ezt a wiki oldalt találtam, ez mennyire felel meg tanulási célra? [link]

köszi a segitséget

2022. ápr. 22. 16:47
 1/6 anonim ***** válasza:
Semennyire.Ez csak egy pongyola összefoglaló. Bármelyik német tankönyvben van a szintnek megfelelő nyelvtan (Aspekte, Netzwerk, Sudio D , Ja, genau,Menschen, schritte usw usw) . Vagy elmész a könyvtárba és kiveszel egy német nyelvtankönyvet. Pl Uzonyi: Rendszeres német nyelvtanját. De szerintem a nyelvet nem a nyelvtan magolásával , könyvből fogod megtanulni. Az csak egy támpont lehet , amit megnézhetsz tanulás közben.
2022. ápr. 22. 23:48
 2/6 A kérdező kommentje:
Az angolt is nyelvtannal nyomom.
2022. ápr. 23. 09:14
 3/6 anonim ***** válasza:
Egyébként van rengeteg nyelvtanos könyv. Aspekte , B grammatik, Grammatik Aktiv. Van egy csomó tematikus, pl ami a vonzatos igékről szól. Egy párat tudok át is küldeni, amennyiben írsz elérhetőséget. Ezen kívül pár könyvtárit is tudok Neked ajánlani.
2022. ápr. 24. 14:58
 4/6 A kérdező kommentje:
3as van könyvem köszi, családba maradt tanfolyamról.
2022. ápr. 25. 10:45
 5/6 anonim ***** válasza:

Az egyes és a hármas is ugyanúgy én vagyok.

Van a már említett Uzonyi könyv, ezenkívül ugye a Duden Grammatik.

Vannak nyelvtani összefoglalók, feladatgyűjtemények:Aspekte Grammatik B1-C1, Grammatik Aktiv, B-Grammatik,C-Grammatik,Sprich Einfach.

Rengeteg honlap: [link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

Vannak youtube csatornák nyelvtannal. Deutsch Lera, deutsch mit Rieke, Fröhlich Deutsch, Peter Heinrich, Benjamin der Deutschlehrer,Easy German, Lingster Akademie.

De minden tankönyvi tananyagban van nyelvtani leírás, összefoglaló, az adott szintnek megfeleő nyelvtant kikersvén lehet gyakorolni. Pl B1 szinten a melléknévragozásra keresel. Táblázatot, magyarázatot, feladatot.

Javaslom még a nyelvcserés appokat, mint pl a Tandem, ahol magyarul tanulni vágyó németajkúakkal tudsz nyelvcserélni online. Mert önmagátót, autodidakta módon nehéz nyelvet tanulni.

2022. máj. 1. 13:18
 6/6 A kérdező kommentje:
köszi
2022. máj. 1. 13:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!