Mennyire kifizetődő megtanulni lengyelül legalább középszinten?
Tavaly nyár végén volt szerencsém eltölteni 2 hetet lengyelekkel, és olyannyira megtetszett az anyanyelvük hogy megszeretném én is tanulni.
Ez a “rajongásom” a nyelvvel kapcsolatban már ott tart, hogy csak lengyel zenéket hallgatok, és egyre több szót jegyzek meg belőlük és igyekszem lefordítani őket. Páran már próbáltak lebeszélni erről, hogy megtanuljak lengyelül, én viszont valahogy mindig találkozok valamivel ami motivál hogy elkezdjem. Az elmúlt 7 hónapban szinte csak ezen gondolkoztam (idén érettségizek).
Viszont semmiféle előzetes tudásom sincs a szláv nyelvekkel kapcsolatban, csak a lengyelek tanítottak nekem pár szót/kifejezést. (Angolul egészen jól beszélek) Az is elképzelhető, hogy a jövőben elköltözöm oda vagy valamilyen szláv nyelvterületre.
Ha belevágnék, mennyi időbe telne amíg legalább középszinten elsajátítanám? Akik szintén lengyelül tanulnak, tudnának mesélni tapasztalatokat?
Előre is köszönöm szépen a válaszokat!
A lengyel nyelv csodálatos, és az ország is, úgyhogy teljesen megértem a rajongásodat. :) Ha elérhető távolságban élsz Budapesttől, akkor jó szívvel ajánlom a Lengyel Intézet tanfolyamait. Én náluk tanultam, nagyon szerettem oda járni.
Olyan szempontból megéri, hogy nem a legfelkapottabb nyelvek egyike, tehát pl ügyfélszolgálatokon el tudsz majd helyezkedni vele, ha itthon maradsz. Ha meg kiköltözöl, akkor nyilvánvalóan sokkal könnyebb dolgod lesz, mintha csak angolul beszélnél.
Munka szempontból semennyire, tehát nemigen találsz vele épkézláb munkát. Néha vannak ilyen állásajánlatok, de azokra az anyanyelvi szinten beszélőket várják.
Hobbiból jó, de egy hobbinak nem kell hogy értelme legyen.
4-es : ...néha vannak ilyen állásajánlatok...
Milyen ilyen?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!