Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mennyire kifizetődő megtanulni...

Mennyire kifizetődő megtanulni lengyelül legalább középszinten?

Figyelt kérdés

Tavaly nyár végén volt szerencsém eltölteni 2 hetet lengyelekkel, és olyannyira megtetszett az anyanyelvük hogy megszeretném én is tanulni.

Ez a “rajongásom” a nyelvvel kapcsolatban már ott tart, hogy csak lengyel zenéket hallgatok, és egyre több szót jegyzek meg belőlük és igyekszem lefordítani őket. Páran már próbáltak lebeszélni erről, hogy megtanuljak lengyelül, én viszont valahogy mindig találkozok valamivel ami motivál hogy elkezdjem. Az elmúlt 7 hónapban szinte csak ezen gondolkoztam (idén érettségizek).

Viszont semmiféle előzetes tudásom sincs a szláv nyelvekkel kapcsolatban, csak a lengyelek tanítottak nekem pár szót/kifejezést. (Angolul egészen jól beszélek) Az is elképzelhető, hogy a jövőben elköltözöm oda vagy valamilyen szláv nyelvterületre.

Ha belevágnék, mennyi időbe telne amíg legalább középszinten elsajátítanám? Akik szintén lengyelül tanulnak, tudnának mesélni tapasztalatokat?

Előre is köszönöm szépen a válaszokat!

2022. ápr. 22. 16:22
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

A lengyel nyelv csodálatos, és az ország is, úgyhogy teljesen megértem a rajongásodat. :) Ha elérhető távolságban élsz Budapesttől, akkor jó szívvel ajánlom a Lengyel Intézet tanfolyamait. Én náluk tanultam, nagyon szerettem oda járni.

Olyan szempontból megéri, hogy nem a legfelkapottabb nyelvek egyike, tehát pl ügyfélszolgálatokon el tudsz majd helyezkedni vele, ha itthon maradsz. Ha meg kiköltözöl, akkor nyilvánvalóan sokkal könnyebb dolgod lesz, mintha csak angolul beszélnél.

2022. ápr. 22. 17:02
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha esetleg nem tudsz Budapesten a Lengyel Intézetben tanulni, akkor ottt az iTalki, ahol rugalmas időpontban tudsz lengyelektől tanulni online.
2022. ápr. 22. 23:50
 3/6 buszter ***** válasza:
100%
uj dolgokat megtanulni mindig erdemes. Anyukam mindig azt mondta hogy amit megtanulsz nem vehetik el toled. es ha meg szereted is az meg kulon szuper extra motivacio. Barcsak az iskolaban mindenki igy allna hozza mindenhez! En 15 eve elek Lengyelorszagban 100 milló okot tudnék felsorolni miért tanulj meg. Van nagyon jó lengyel anyagom, egy magán tanár irta nekem önálló tanulásra. privátban küldj emailt szívesen elküldöm. Ne halgass Azokra akik le akarnak beszélni az Álmodról! Csak Irígyek!
2022. ápr. 23. 08:30
 4/6 anonim ***** válasza:
32%

Munka szempontból semennyire, tehát nemigen találsz vele épkézláb munkát. Néha vannak ilyen állásajánlatok, de azokra az anyanyelvi szinten beszélőket várják.

Hobbiból jó, de egy hobbinak nem kell hogy értelme legyen.

2022. máj. 25. 16:53
 5/6 anonim ***** válasza:
50%

4-es : ...néha vannak ilyen állásajánlatok...

Milyen ilyen?

2022. jún. 4. 16:28
 6/6 anonim ***** válasza:
78%
#5 lengyeles (mivel ez volt a kérdés xd)
2022. jún. 6. 08:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!