Angol nyelvvizsgán melyik szótárt érdemes használni?
Az is egy régi legenda, hogy majd a szótárazás menti meg a vizsgádat. Csak a nagyon rutintalanok gondolják, hogy a szótár mindent megold.
A feladatokat tudatosan, és teljes joggal, úgy állítják össze, hogy a nyelvi rutinra építsenek. A szavakat ki lehessen találni a kontextusból. A szótár minél profibb, annál több olyan fordítást ajánl fel, ami kontextus függően valós is lehet, de ahhoz, hogy ott melyik felel meg, érteni kell általában az egész szöveget.
A vizsgaközpont meg szokta adni, hogy milyen szótárat ad a vizsgához, de minél többet szótárral akarsz megoldani, egyrészt annál világosabb, hogy nem érted összefüggésében, másrészt annyival több időd megy el a szótárazással, az egész feladat rovására.
Más szóval, ha szótárral megoldható lenne, bárki levizsgázhatna bármilyen nyelvből.
Nem ezt kérdeztem kedves 1-es! Nem írtam semmi olyat, hogy majd ez menti meg a vizsgámat, egy betűvel nem írtam, hogy milyen az angoltudásom és jelenleg hol állok a felkészülésben.
A kérdésem az volt, hogy melyik szótár szerintetek a legjobb, vagy amit ti szerettek.
"A vizsgaközpont meg szokta adni, hogy milyen szótárat ad a vizsgához". - Hát nem, mert nem ad szótárat, azt a vizsgázónak kell vinnie.
Részedről ez a válasz erre a kérdésre billentyűzet-koptatás volt.
---------------------------------------------------------------------
Valaki más?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!