Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Idegen nyelven gondolkodni...

Idegen nyelven gondolkodni hogy kell?

Figyelt kérdés

Illetve hogy kell elsajátítani?

Az idegen nyelven való gondolkodás nem feltételez egy nagyobb szókincset, illetve szükséges hozzá?

Ha látok az utcán egy kutyát, akkor nem az jut eszembe elsőként, hogy koira, hanem az, hogy kutya.

Ezek alapján azt gondolom, hogy ezt csak idegen nyelvi környezetben lehetséges, ahol az anyanyelv használata háttérbe szorul.

Ha bemegyek valahova, akkor nyilván nem kell gondolkozni azon, hogy jó napot, vagy hyvää paivaa-t kívánjunk.

Ezzel nagyjából meg is válaszoltam, de ha tévednék, akkor javítson ki valaki hozzáértő!

2022. ápr. 15. 19:13
 1/5 anonim ***** válasza:
Nem vagyok hozzáértő, de tudok idegen nyelven gondolkodni. Spanyolul rengeteget néztem tv-t utána spanyol szakra mentem, ahol minden óra spanyolul volt. Így azt állandóan hallottam, plusz rengeteget kellett tanulni és olvasni spanyolul. Így egy idő után rááll az agy. Az olasszal ugyanez a helyzet. Portugálul is szoktam sorozatokat nézni, amit már tudok, azzal tudok gondolkodni, nyilván nem filozófiai gondolatok. Viszont csak nagyon alapokat tanultam, de mivel sokszor nézem őket így sok mondatot megjegyzek. Viszont azon a nyelven, amit magyarul tanultam nem tudok gondolkodni. (angolul). Szóval nekem akkor megy ha egy nyelven rengeteget hallok valamit, de a magyar nem "szól bele".
2022. ápr. 15. 19:20
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Én mondhatni nem voltam sohasem anyanyelvi közegben (mert sosem utaztam egyedül) de angolul és németül is tudok gondolkodni. Sosem szándékosan csináltam, egyszerűen sokszor kerültem olyan helyzetbe, ahol idegen nyelven jött az információ és idegen nyelven is kellett továbbadnom. Ilyenkor az a legegyszerűbb, ha eleve idegen nyelven gondolkodsz a válaszodon.

Fogalmazást, esszét is úgy érdemes idegen nyelven írni, hogy nem magyarul fogalmazod meg magadban és aztán fordítod le, hanem már eleve idegen nyelven gondolkodsz, formázol magadban mondatokat és azokat írod le.

Ha direktbe akarod elsajátítani, akkor érdemes lehet először "hangosan" gondolkodni" az adott nyelven, hogy ó igen, ez a feladatom, de még ki kell vinnem a kukát, és a kutya is éhes stb.

De nyilván ehhez kell egy szókincs, egy magabiztosabb nyelvkészség vagy nyelvtan, hogy ne a szórendeken meg a ragozáson pörögj stb. kb B2-től azonban simán lehetséges szerintem.

Plusz nem árt, ha nem egyedül beszéled a nyelvet, nem csak hallgatod, hanem aktívan használod a mindennapokban is, legalább írásban, de legjobb beszédben.

2022. ápr. 15. 19:43
 3/5 anonim ***** válasza:
Itse puhun suomea työssä, niin ajattelen työasiat suomeksi.
2022. ápr. 15. 20:34
 4/5 anonim ***** válasza:
Igen, feltételez egy bizonyos szókincset. Igen, feltételez egy bizonyos szintű nyelvtani ismeretet, melyek alapján összerakod a mondatot a gondolataidnak megfelelően.
2022. ápr. 15. 20:45
 5/5 anonim ***** válasza:
Én az angollal sokat szenvedek, de spanyollal egyáltalán nincs ilyen gondom, hiába nincs túl nagy szókincsem belőle még.
2022. júl. 25. 19:49

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!