Egyszerre tanulni angolul és németül. Mennyire rossz ötlet? Mennyire kavarna be?
Angolból szeretnék nyelvvizsgázni majd.
Általános iskolában két évig tanultam németül aztán egy olyan suliba kerültem ahol csak angolul volt lehetőség tanulni, németül nem.
Mondta az angol tanárom hogy aki németül kezdett tanulni és utána váltott az angolra az nehezebben fog megtanulni angolul. Úgy érzem hogy rám ez igaz,mármint hogy nehezebben tanulok angolul.
Vajon így mennyire rossz ötlet egyszerre tanulni angolul és németül?
Én 9 évig így tanultam. gimiben és az egyetemen is. :)
Nyelvszakon.
Nekem nem okozott problémát.
Xar ötlet, ha gyorsan akarsz nyelvet tanulni. Ha van 5 éves, akkor meg tök mindegy.
A két nyelvben ha azonos szinten és alacsonyan vagy, például B1, akkor marhára ráleszel állva az egyik nyelvre és keverni fogod a másikkal.
Hármassal egyetemben, nálunk is mindenki angolt és németet tanult, 1-2 ember kivételével mindenki csak az egyiket tudta sikeresen megtanulni legalább B2 szinten, a másik nyelv megmaradt A1-2 szinten.
Egyedül ott vannak jó tapasztalatim, ahol az egyik nyelvvből előbb k*rva erős alapot adtak (B1), aztán jött csak be a másik nyelv. Ilyen pl egy kéttannyelvű, ahol első évben kb csak német van és utána is a fele tárgy német, vagy németül van tartva. Így könnyű mellé tanulni az angolt.
Kivéve, hacsak nem vagy baromi jó nyelvekben.
Én nem ajánlom. Csak abban az esetben, ha nem nyelvvizsgára készülsz. Ha egyikből nyelvvizsgát akarsz, koncentrálj csak arra, a másikat hagyd. Juss fel előbb az egyikből legalább B2 szintre, utána jöhet a másik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!