Emelt francia érettségire készülők ti hogy haladtok a tanulással??
Hát a nyelvtannal szenvedek , mert az eddigi érettségik alapján a hallott és írott szövegértés jól megy de a nyelvtanom szörnyű....
nem megy...állandóan keverem az igeragozásokat , de közben stresszelem magam mert kellene haladnom a könyvvel is ami a szókincsemet fejlesztené..:(
Én legalább 80 % -ot szeretnék elérni, mivel csak így lenne elég az egyetemre de félek hogy nem fog menni..:S
Te hány órát fordítasz a tanulásra naponta?
Na a levélíráson még el sem kezdtem parázni..:D én is amúgy attól félek, hogy olyan téma lesz , amiről még magyarul is nehezen tudnék beszélni.
Amúgy azt sem tudom hogy egyáltalán milyen témák lehetnek....megvan ez adva valahol? (én nem suliban tanulom , szintemelőzöm)
Na pl mint az épp most nézem 2016-os érettséginél: échange scolaire...vaze. Én már nem vágom mik ezek. Most olvastam utána, hogy mi ez.
Elősször azt gondoltam , hogy iskola váltás de ez kicsit más lehet.
Külföldre menni tanulni egy évre vagy rövidebb időre hogy tanulhassuk a nyelvet...ez gondolom olyasmi mint az erasmus.
Na de pl én erről szinte semmit nem tudok, főleg a programjaikról, mivel már ezer éve nem járok suliba. Na ha ilyen témát fogok ki akkor tuti nem fog menni...:S
(#3 vagyok)
Ha jól tudom nincsen megadva, hogy milyen témák lehetnek, viszont általában nem szoktak nagyon elrugaszkodni a szóbelis témaköröktől. Remélhetőleg most sem fognak !! :D
Sziasztook!
Én is kicsit parázok, én a Pázmány francia szakjára szeretnék bekerülni.
Őszintén én 60%-al is megelégszem, hiszen nagyon félek a hallásértéstől.
Viszont van egy-két oldal, ahonnan készülök, nyelvtanban nekem rengeteget segített meg vettem is egy könyvet ami meg szóbeli témakörökben. Ha esetleg szeretnétek, belinkelhetem ide. :))
+ Ha nektek is van ilyesmitek azt is szívesen megnézném.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!