A német nagyjából le is fedi Közép- és Nyugat Európa nagy részét.
A spanyol inkább Dél Amerikában, a francia Afrikában a legnagyobb nyelv.
Szinte mindenkire elmondható, hogy a lakosság legnagyobb, idegen nyelven beszélő része angolul és/vagy németül tud.
2022. márc. 20. 22:42
2/9 anonim válasza:
Nyugat-Európában élőként mondom hogy a némettel Németországon, Svajcon vagy Ausztrian kivul nem sokra mész :D
2022. márc. 21. 04:32
3/9 anonim válasza:
Angol alappal valszeg a spanyol lenne számodra a legkönnyebb. Az újlatin nyelvek világszinten is a legkönnyebben tanulhatók között vannak.
2022. márc. 21. 11:42
4/9 anonim válasza:
2. Az angolon kívül (mivel az volt a kérdés, hogy az angolon kívül) márpedig alapvetően minden nyelvet csak a saját országában használnak.
A német még viszonylag könnyen elérhető, sok lehetőség van tanulni, használni, gyakorolni.
De ezt is leszámítva, meg ha a hasznosságát sem tekintjük, akkor a legkönnyebb az az eszperantó.
2022. márc. 21. 14:15
5/9 A kérdező kommentje:
Csak mire mennék az eszperantóval? No offense, de nem kitalált, hanem beszélt nyelvre gondoltam.
2022. márc. 21. 18:40
6/9 anonim válasza:
Nagyjából ezt mondtam én is:
(4) ha a hasznosságát sem tekintjük
Attól persze hogy kitalált, még beszélhető, és beszélt nyelv, meg aranyos kis hobby. Na mindegy, ha rám hallgatsz, profira fejleszted az angolt meg a németet.
2022. márc. 21. 19:41
7/9 anonim válasza:
Utolsónak van igaza. Az angol fontosabb, mint az azt követő nyelvek együttvéve, Európában meg a második a német. Ha nagyon nem megy, vagy nem szereted, akkor meg egy tetszés szerinti újlatin nyelv.
2022. márc. 21. 20:01
8/9 anonim válasza:
Angol/német alappal a svéd a legkönnyebb.
2022. márc. 22. 12:04
9/9 anonim válasza:
Svéd, norvég nagyon könnyű, ha angolt, ha németet már tanultál. Egyébként szerintem ezeken kívül a spanyol és az olasz.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!