Az miért van , hogy ha beszélgetek valakivel vagy hallom hogy mit mond (Angol) nyelven akkor nem értem , viszont ha látom a szöveget , akkor megértem , de ha magamtól kéne le írní az nem mindig mene ez miért van?
#10: Nekem sincs tehetségem az angolhoz, ezt az angol tanárom is kijelentette, bár ahelyett, hogy elkönyvelt volna hülyének, inkább többet foglalkozott velem az órákon, külön feladatokat adott otthonra és inspirált. Iskolában a leggyengébb voltam a csoportunkban. Amit más órán és fakultáción megtanult, ahhoz nekem külön tanár kellett és rengeteg plussz tanulás. Ennek ellenére gimnázium 4. félévében sikeres középfokú nyelvvizsgát tettem, külkereskedelemben helyezkedtem el, ahol napi szinten kellett a nyelvet használni. Emellett könyveket olvasok és filmeket nézek angol nyelven, hogy folyamatosan fejlesszem magam. Annak ellenére, hogy sohasem éltem angol nyelvterületen folyékonyan beszélem a nyelvet, nem mondom, hogy felsőfokon, de középfoknál lényegesen jobban.
Nem azzal szereztem használható és a magyar átlagnál lényegesen jobb tudást, hogy tehetséges voltam, hanem azzal, hogy elfogadtam a hiányosságaimat és tudatosan többet tanultam, több energiát fektettem bele.
A tehetségtelenséggel a lusta és kényelmes emberek szoktak takarózni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!