Valaki van itt, aki olasz- vagy esetleg franciatudás birtokában tanult meg románul? Mennyivel segítette a nyelvtanulást?
Én folyékonyan beszélek franciául, és írásban egy csomó mindent megértek, vagy ki tudok következtetni a románból. Például:
Elvesztettem a pénztárcámat.
franciául: J'ai perdu mon portefeuille.
románul: Mi-am pierdut portofelul.
Már ettem.
Franciául: J'ai déjá mangé.
románul: Am mancat deja.
Én folyékonyan beszélek olaszul és lehet sőt biztos hogy sok román könnyen megtanul olaszul viszont én is könnyen ki tudok következtetni dolgokat a románból ahogy a franciából is
Azt azonban megjegyzem hogy aki franciául beszél mint az első annak könnyebb. Az ő mondatai olaszul
Elvesztettem a pénztárcám
Ho perduto mio portafoglio
Már ettem
Ho già mangiato
Én Romániában élek, és suliban 10 évet tanultam franciául meg hármat latinul, de alig tudok beszélni bármelyiken is. Primitív barbár nyelvek.
Az minden esetre segít, hogy a szókincs hasonló.
Hát szebb mint a német. Sajna nekem azt kellett tanulnom. De szerintem a román sokkal szebb. Bár nehezebb is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!