Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Az angol "runny" mit jelent?

Az angol "runny" mit jelent?

Figyelt kérdés

Utánanéztem ennek a szónak, és a "nyúlós" jelentést kaptam. De a Google képek az orrfolyásról adott ki képeket!

Azt hittem, hogy a "runny" azt jelenti, hogy például a gumi nyúlik. De akkor ezek szerint nem?

2022. márc. 16. 17:32
 1/2 anonim válasza:
100%
A runny-t orrfolyásnál láttam eddig csak használva - Olyan orr, ami gyakrabban folyik a kelleténél
2022. márc. 16. 17:55
 2/2 chtt ***** válasza:
100%

Ha van türelmed görgetni, akkor találsz egy "runny egg" képet is, illetve egy "runny honey"-t, amúgy az összes többi tényleg mind orrfolyás.

A Cambridge az írja:

runny: producing a lot of liquid, or of a substance partly liquid

- a runny nose

- runny eggs

Ha azt írod bé a gugliba, hogy runny dough, akkor megvan a nyúlós jelentés is. A papírszótár szerint:

1. taknyos, folyós

2. folyós, (túl) híg, folyékony

3. (túl)érett (sajt) - (mondanom sem kell, mindjárt megnéztem a sajttalálatokat is a gugliban, vannak bőven:)

2022. márc. 16. 18:24

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!