Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Az Itolc vagy az origi angol...

Az Itolc vagy az origi angol b2 középfok a könnyebb nyelvvizsga?

Figyelt kérdés

#Itolc, angol, origó, b2, középfok
2022. márc. 4. 11:39
A kérdező szavazást indított:
Itolc
origó
11 szavazat
 1/2 anonim ***** válasza:
A feladatokat nézd meg, mind a kettőnél vannak mintafeladatok. Az írásbeli szerintem az Itolcnál könnyebb, a szóbeli meg az Origónál.
2022. márc. 4. 14:29
 2/2 anonim ***** válasza:
90%

Én itolcot csináltam. Utáltam fordítani és a kétnyelvű vizsgákat is, így az Origo ki volt zárva. A szóbeliről hallottam, hogy az Origo könnyebb lehet, de olyan lassú a javítás és a bizonyítvány kiküldése, hogy inkább az itolcot választottam abból is. Érdemes a próbavizsgát végigcsinálni, és kitapasztalni, hogy működik a rendszer. Elsőre nekem kicsit furcsának tűnt a szóbeli része, aztán rájöttem, hogy igazából arra is van időm, hogy szótárazzak, vázlatokat írjak és a párbeszédeknél egész mondatokat írtam le, majd olvastam fel.

Ami nekem az itolcnál előny volt:

- 8 napon belül van eredmény, így nem kell egy hónapot stresszelni miatta

- gyakran van vizsga, és elég 11 nappal a vizsga előtt jelentkezni

- hamar küldik a bizonyítványt

- otthonról csináltam mind a két részt, így kevesebb volt a vizsgastressz

- az online szótár sokkal gyorsabb, mintha papíralapú szótárt kellene használnod

- a feladatok (magnó és olvasásértés) egy kivételével feleletválasztósak, tehát ha nem érted, akkor is tudsz valamit tippelni, ami pontot jelenthet

- a levélben számolja a program a szavak számát, piros amíg nincs meg, zöldre vált, ha már van elég szó

Szóbelinél ami kicsit nehezebb volt számomra, hogy meg van adva mennyi időt kell beszélni egy témáról és azt túllépni nem tudod. De erre sem lehetetlen felkészülni. Én mindig stoppert állítottam a telefonomra, amikor itthon gyakoroltam.

2022. márc. 6. 11:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!