Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mit jelent magyarul? "It’s...

Mit jelent magyarul? "It’s going abysmally"

Figyelt kérdés
2022. febr. 28. 18:58
 1/8 A kérdező kommentje:

pontosabban

It’s going abysmally for him

2022. febr. 28. 19:00
 2/8 Rick Mave ***** válasza:
100%
Szörnyen megy neki.
2022. febr. 28. 20:15
 3/8 chtt ***** válasza:
74%
Igen, a fordítók mind ezt írják, de a volt CIA igazgatót hallgatva sokkal inkább úgy tűnik, mintha azt jelentené, hogy katasztrofálisan alakulnak a dolgok (neki, mármint P-nek meg a csapatainak minden szinten)...
2022. febr. 28. 20:29
 4/8 Rick Mave ***** válasza:
100%

"chtt": Van benne igazság amit írsz - abban az összefüggésben pedig mindeképpen az a jó fordítás, amit írtál -, de úgy általában szövegkörnyezet nélkül lehetetlenség eltalálni a tökéletes magyar megfelelőjét ennek.

PS. Egyébként nem használtam fordító programot - ha valaki, akkor te ismerhetsz ebből a szempontból. Sok éve "küzdünk" itt a fórumon.

2022. febr. 28. 21:08
 5/8 chtt ***** válasza:
74%

Persze, teljesen jó szerintem is, amit írtál, rá is tettem a zöldet, csak... ismersz, én meg mindenhol szövegkörnyezetet kutatok. (*pirul*)

ui.: az utóbbi időben merő szórakozásból rászoktam, hogy végigszaladok a fordítókon - tudom, magánügy, de oly bosszantó, hogy sokan képtelenek használni a hálót (köztük a fordítókat), a legelemibb dolgokkal is ideszaladgálnak, amikor fél perc gugli lenne, és meglepő módon, néha a fordítóprogramok is remekelnek (vagy nem:)))

2022. febr. 28. 22:04
 6/8 A kérdező kommentje:

Az online fordítók vagy jól fordítanak vagy nem

A SZTAKI szerint az abysmal szó jelentése feneketlen, mélységes

2022. márc. 1. 12:13
 7/8 A kérdező kommentje:
Akinek nehezére esik válaszolni az ne tegye
2022. márc. 1. 12:13
 8/8 chtt ***** válasza:
54%

Öö, szerinted kinek esett nehezére válaszolni? Ami engem illet, ha úgy lenne, nem szánom rá az időt, nem keresek utána, és nem válaszolok.

Talán meg fog lepni, de a papírszótárak és más online szótárak szerint is - [link] // [link] // [link] // [link] - feneketlen, mélységes az abysmal szó egyik jelentése. Néha előfordul olyan, hogy egy szónak több jelentése is van. :)

És igen, tökéletesen egyetértek veled: az online fordítók vagy jól fordítanak, vagy nem. ;)

2022. márc. 1. 12:55

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!