Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Nagy stressz alatt (betegség,...

Nagy stressz alatt (betegség, szegénység) hogy lehet nyelvet tanulni, ha kell a nyelvvizsga?

Figyelt kérdés

Nagyon nehéz jelenleg az életem, de muszáj tanulnom a nyelvet.

Nagyon nehezen tudok koncentrálni...

2022. febr. 27. 17:14
 1/9 anonim ***** válasza:
76%
Szegénység? Hát az ilyen szempontból még motiváció is lehet: könnyebben törsz ki ebből a helyzetből, ha beszélsz rendesen nyelveket.
2022. febr. 27. 17:21
 2/9 A kérdező kommentje:

nyilván tudom, de ne tudd meg mekkora stressz.

hogy például apám le van robbanva a sok favágástól, mert nincs pénzünk gázzal fűteni, hogy azt sem tudom, miből fizetem ki a nyelvvizsgát (én már nem igényelhetem a visszatérítést), ha megbukok, újra ki kell fizetni... betegeskedek én is, jelenleg dolgozni sem tudok.

így nagyon nehéz...

2022. febr. 27. 17:23
 3/9 anonim ***** válasza:
85%

Értem én, és nem akartam elviccelni a problémádat, ne haragudj. De tényleg úgy gondolom, hogy muszáj függetlenítened a gondolataidat, és a jövődre koncentrálnod, ami neked pillanatnyilag a nyelvtanulást jelenti. Próbálj esetleg olyan módon foglalkozni a nyelvvel, ami szórakoztat, amit élvezel. Pl. hobbiddal vagy érdeklődési köröddel kapcsolatos videók az adott nyelven, lényeg, hogy ne csak száraz magolás legyen.

Szorítok neked!

2022. febr. 27. 17:27
 4/9 A kérdező kommentje:

amiatt is izgulok, a netet meddig tudjuk még fizetni, ritkán kapcsolom be a gépet, hetente 2x, h. spóroljak az árammal.

villanyt nem kapcsolok, hanem zseblámpát használok, tanuláshoz is.

2022. febr. 27. 17:28
 5/9 A kérdező kommentje:

köszi, de sajnos olyan rossz idegállapotban vagyok, h. nem élvezet, hanem kínlódás.

bűntudatom is van, butának érzem magam, nehéz felfogásúnak, ha ügyesebb lennék, meglenne, tudnék pénzt keresni.

2022. febr. 27. 17:30
 6/9 anonim ***** válasza:
54%
Ha kell akkor kénytelen leszel a tanulásra figyelni. Hogyha nem tudsz akkor csak feljöttél ide nekünk sírni.
2022. febr. 27. 18:50
 7/9 anonim ***** válasza:
55%

Szerintem minden zseblámpaüzemeltetés drágább, mint a hálózat.

Amellett a szemed is gallyra megy.

2022. febr. 28. 12:46
 8/9 anonim ***** válasza:
35%

Te vagy mas, miert nem segit apadnak fat vagni?

Bocs, a tobbi sztresszelesedet nem olvastam el.

2022. febr. 28. 14:25
 9/9 anonim ***** válasza:

A nyelvtanulásnak nem szabadna kényszernek lennie. Te viszont kényszerként éled meg. Változtass ezen. Neked kellene magadtól érdeklődnöd a nyelvek iránt, keresned a lehetőségeket, hol szívhatsz magadba mégtöbb nyelvtudást (legyen az csak egy idegen nyelvű szórakoztató videó, vagy egy feliratos idegen nyelvű film, vagy elég, ha csak átállítod a telefonod magyarról egy idegen nyelvre)

De ha csak panaszkodni tudsz, akkor neked felesleges nyelveket tanulnod. Végülis, nem mindenkinek van igénye a fejlődésre. ;)

2022. márc. 2. 17:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!