Nagy stressz alatt (betegség, szegénység) hogy lehet nyelvet tanulni, ha kell a nyelvvizsga?
Nagyon nehéz jelenleg az életem, de muszáj tanulnom a nyelvet.
Nagyon nehezen tudok koncentrálni...
nyilván tudom, de ne tudd meg mekkora stressz.
hogy például apám le van robbanva a sok favágástól, mert nincs pénzünk gázzal fűteni, hogy azt sem tudom, miből fizetem ki a nyelvvizsgát (én már nem igényelhetem a visszatérítést), ha megbukok, újra ki kell fizetni... betegeskedek én is, jelenleg dolgozni sem tudok.
így nagyon nehéz...
Értem én, és nem akartam elviccelni a problémádat, ne haragudj. De tényleg úgy gondolom, hogy muszáj függetlenítened a gondolataidat, és a jövődre koncentrálnod, ami neked pillanatnyilag a nyelvtanulást jelenti. Próbálj esetleg olyan módon foglalkozni a nyelvvel, ami szórakoztat, amit élvezel. Pl. hobbiddal vagy érdeklődési köröddel kapcsolatos videók az adott nyelven, lényeg, hogy ne csak száraz magolás legyen.
Szorítok neked!
amiatt is izgulok, a netet meddig tudjuk még fizetni, ritkán kapcsolom be a gépet, hetente 2x, h. spóroljak az árammal.
villanyt nem kapcsolok, hanem zseblámpát használok, tanuláshoz is.
köszi, de sajnos olyan rossz idegállapotban vagyok, h. nem élvezet, hanem kínlódás.
bűntudatom is van, butának érzem magam, nehéz felfogásúnak, ha ügyesebb lennék, meglenne, tudnék pénzt keresni.
Szerintem minden zseblámpaüzemeltetés drágább, mint a hálózat.
Amellett a szemed is gallyra megy.
Te vagy mas, miert nem segit apadnak fat vagni?
Bocs, a tobbi sztresszelesedet nem olvastam el.
A nyelvtanulásnak nem szabadna kényszernek lennie. Te viszont kényszerként éled meg. Változtass ezen. Neked kellene magadtól érdeklődnöd a nyelvek iránt, keresned a lehetőségeket, hol szívhatsz magadba mégtöbb nyelvtudást (legyen az csak egy idegen nyelvű szórakoztató videó, vagy egy feliratos idegen nyelvű film, vagy elég, ha csak átállítod a telefonod magyarról egy idegen nyelvre)
De ha csak panaszkodni tudsz, akkor neked felesleges nyelveket tanulnod. Végülis, nem mindenkinek van igénye a fejlődésre. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!