Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Azért ilyen nehéz a nyelvtanul...

Azért ilyen nehéz a nyelvtanulás, mert hülye vagyok hozzá?

Figyelt kérdés

Egyszerűen borzasztó ez az egész, rakás szabály amit megtanulni, meg ott van a szókincs fejlesztés.

Lassan két hónapja kevesebb 200 szóval vacakolok, hogy a francba fogok én beverni 3-4000 szót, ami kell egy erős B2-höz?

Van olyan, aki naponta 20-30 szót tanul meg, de nekem az sem sikerül, hogy naponta 10 teljesen idegen szót megegyezzek.

Ennyire hülye lennék? Most őszintén.

2022. febr. 20. 19:53
1 2 3 4
 11/31 A kérdező kommentje:
Miért ne menne? Már csak nyelvtani szabályok vannak, az meg könnyebb
2022. febr. 20. 21:33
 12/31 anonim ***** válasza:
73%
HIdd el, ennyire nem egyszerü. Hiaba tudod elméletben a szabályokat, meg a szavakat önmagukban, használni, beszélni nem tudsz, azaz így a nyelvvizsgára semmi esélyed!
2022. febr. 20. 22:09
 13/31 A kérdező kommentje:

Akkor felesleges tanulni. :)

De nem hiszem egy szavadat sem.

2022. febr. 20. 22:20
 14/31 A kérdező kommentje:

"A gond az ilyennel CSAK ANNYI, hogy ugyan FOLYAMATOSAN beszél, csak nem helyesen!"

Ki a francot érdekel, hogy helyesen beszéli-e vagy sem? Az átlag magyar vajon helyesen beszéli a magyar nyelvet? :) Le se tudna belőle érettségizni.

Az a lényeg, hogy 1 év után folyékonyan beszélt. A többi a francot se érdekli.

2022. febr. 20. 22:31
 15/31 anonim ***** válasza:
100%

nemtom mi az a lextra, de 4000 szót erwin tschirner angol szókincs c. könyvéből is tanulhatsz, ott minden szóval van példamondat is, 18 leckéből áll, középfokra készít fel.

youtube-on meg ezekből a videokból tanulj: English with Lucy

2022. febr. 20. 23:15
 16/31 A kérdező kommentje:

Ugyanarról a könyvről beszélek, mint te.

2022. febr. 20. 23:18
 17/31 anonim ***** válasza:
56%

Próbáltál egyszerűbb könyveket elolvasni? Nem kell szépirodalmi regényeket, hanem akár tiniknek valókat vagy ilyesmi. Nekem nagyon sokat segített az összes nyelvnél amit tanultam az, hogy rengeteget olvastam az adott nyelven. Az Így tanulok nyelveket c. könyv nagyon hasznos, ha érdekel ez a módszer.

Amúgy meg az, hogy valaki egy év alatt megtanult külföldön az nem feltétlenül azt jelenti, hogy okosabb. Nyilván ha egyfolytában rá van kényszerítve, hogy használja az adott nyelvet, akkor gyorsabban halad.

2022. febr. 21. 00:41
 18/31 anonim ***** válasza:
56%

A folyamatosan beszél, csak rosszul alapon nem tesz le senki egy nyelvvizsgát.

Másrészt ha valakinek jár a szája, de nincs egyetlen helyes mondat közben, akkor ugyan megértik, de ez nem nyelvtudás.

2022. febr. 21. 08:04
 19/31 anonim ***** válasza:
56%

Nyelvet elsőnek is jó módszerrel kell tanulni. A nyelvtan gyakorlása mellett fontos a szókincs bővítés, amit pl: Anki nevű programmal tudod a legkönnyebben elérni, mert az fokozatosan azt tolja eléd ami nem megy a többit később. Ami fontos, hogy pl ezekkel a szavakkal mondjad hangosan ki a mondatokat a tanult nyelvtannal így jobban ragad.

4000 szó?? Én 2000el mentem le B2-es vizsgára és meglett, amúgy van egy 3000 angol szó-ból álló pdf a neten, azt ha megtanulod kb elég is.

Ezek mellett napi 1 sorozat ha már lesz szókincsed, meg olvass könyveket b1-b2-est vegyél vag tölts le.

Ha van egy kis pénzed heti 1x magántanár sem lenne rossz, 1 év alatt felvisz egy olyan szintre ami már jó (persze ha jó tanárod van). Én havi 20eFt-ot fizettem és heti 1x90percet tanultam.

A nyelvet meglehet tanulni ez nem matek, nekem azzal volt a gond hogy nem tudtam hogy kezdjek neki, de ha ez megvan onnantól akar kell már csak, de ha szenvedésből tanulod vagy kényszerből ott már más a helyzet, sokkal lassabb lesz vagy lehet nem is fogod megtanulni ha annyira nem érdekel, akkor viszont kár az energiát belerakni.

2022. febr. 21. 08:35
 20/31 A kérdező kommentje:

Az a baj, hogy itt nem a módszeren van a hangsúly, hanem az egyéni képességen.

Nekem az agyammal van a baj. Ha csak a módszerrel lenne a baj, akkor az agyamnak jelezni kellene, hogy fogékony vagyok az angolra. Pl. amikor szavakat tanulok, ragadni kellene rám.

De nem megy. Naponta 10 szót sem tudok megtanulni.

Milyen módszer segíthet ezen? Sajnos nem vagyok intelligens.

2022. febr. 21. 10:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!