olyanok válaszát várom, akik szeretik, a fikázást most hagyjuk.
youtube-on követem az orosz Mariat (Dein Sprachcoach), aki Németországban él évek óta, némettanár, és szerinte Deutsch ist eine wunderschöne Sprache.
elképesztő szenvedéllyel magyarázza a német nyelvtant, kiejtést...
ti miért szeretitek ezt a nyelvet?
2022. febr. 19. 20:45
1/8 anonim válasza:
Mert logikus, tetszik a kiejtése, hasznos, és mert ez volt az első idegennyelv, amit elkezdtem tanulni.
2022. febr. 19. 21:10
2/8 anonim válasza:
12 évesen egy ausztriai nyelvi táborban eldöntöttem hogy ha beledöglök is osztrákként akarok meghalni, nekem a német a választott hazám nyelve lett...
földhözragadtabb indokok: kényelmes a hangkészlete, a kiejtése, és ahányszor németül beszélek úgy érzem mintha egy ősi lovagi monda résztvevője lennék. mégsem lett földhözragadt. bocsi. de azt hiszem amúgy a nyelv mögé kapcsolódó kultúra vonz, nem közvetlenül a nyelv mint tananyag maga.
2022. febr. 20. 00:06
3/8 anonim válasza:
Nekem van benne valami különleges ami meg fog, meg a felmenőim közül is van német vonal talán ezért, továbbá érdekel a kultúra is. Sajnos angol tanultam de tervbe van mindenképpen a német nyelv megtanulása :)
2022. febr. 20. 10:12
4/8 anonim válasza:
Én negyedrészt sváb vagyok, a német volt az első nyelv amit elkezdtem tanulni, ez indította meg a szerelmemet a nyelvtanulás iránt, édesapám Németországban él, ahova sokat jártam kiskoromban, a német irodalom szerintem nagyon jelentős, és egyszerűen élvezem beszélni. Volt egy pont a németben, amin ha átlendültem elkezdtem mindent megérteni, szeretni a kommunikációt. A német precizitás is nagyon tetszik. Angolból összesen 5 nyelvvizsgám van, ebből 2 német a Goethe intézetnél, ahol sokkal profibbak voltak mint a másik 3 intézetben. Egyszerűen nekem eddig a német egy óriási win volt.
2022. febr. 20. 18:26
5/8 anonim válasza:
Utsó vagyok.
Az angolból szócskát ne olvasd oda.
2022. febr. 20. 18:27
6/8 anonim válasza:
Méghogy a német nyelv logikus. 😂
Az egyik legostobább nyelv. Semmi logika nincs benne. Egyszerűen csak be kell magoni, azt cső. Abba ne keress logikát.
2022. febr. 20. 19:56
7/8 anonim válasza:
A német szerintem az egyik legviccesebb nyelv, nemcsak hangzásra, hanem szavakban is, pl a káromkodásaik olyan sokrétűek tudnak lenni a sok összetett szónak hála, hogy egyenesen imádom halgatni a német haveromat, amikor közös kockulás közben bosszankodik, és cifrákat mond :D
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!