Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mit jelent az igazi angol...

Mit jelent az igazi angol nyelvtudás?

Figyelt kérdés

Hétköznapi amerikai vlogvideókat nézek a YouTube-on, és be van kapcsolva nekem a felirat, így amikor beszélnek, hallom, és olvasom is. De észrevettem magamon, hogy nálam ez úgy megy, amit beszélnek a videóban, azt magamban mondom magyarul, fordítom magyarra. Aztán mikor túl gyorsan beszélnek, akkor lemaradok.

Még a szókincsem is bővíteni kell.

Az érdekelne, hogy aki tényleg beszél angolul, annál is megvan ez, hogy fordítja magában az angol szöveget magyarra, vagy az az igazi angol nyelvtudás, amikor hallom a szöveget, de nem fordítom le, hanem egyből megértem?

2022. febr. 18. 13:02
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Az igazi nyelvtudas az, amikor barmirol el tudsz beszelgetni, oda-vissza forditas nelkul.
2022. febr. 20. 00:04
 12/12 Thunderfairy ***** válasza:
Majd ha már magadban forditás nélkűl is rendesen megérted az angol nyelvű dolgokat, például filmek felirat nélkűl, akkor eléred az igazi nyelvtudást. Ez szerintem is Minimum C1 felsőfok. Nem olyan könnyű megszerezni az igazi nyelvtudást sajnos.
2022. febr. 20. 17:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!