Nyelvvizsgán mennyire jellemző az,mint régen a jogosítványnál,hogy,ha olyan vizsgáztatót fog ki az ember,akkor pofára megy és általában kenőpénz a vége?
Jaja, azért nem kérheted ki a vizsgát:D
Másrészt pont nem, van nyelvvizsgám.
Viszont van nem egy ismerősöm, aki pl született USA állampolgárként nem tudott letenni egy középfokút:DDD
7, A nyelvvizsga alapvetően nem anyanyelvi beszélők tudását hivatott igazolni. Ha valaki USA állampolgár, akkor nyelvvizsga nélkül is mindenhol el fogják hinni hogy tud angolul.
De mikor nyelvvizsgázik az ember, a jellemző témakörökkel és a típusfeladatokkal muszáj tisztában kell lenni, különben banális dolgokon is el lehet hasalni.
Én 14 évesen nyelvvizsgáztam először, és a felkészülés közben olyan dolgok is előkerültek, amik nemhogy idegen nyelven, de még magyarul is igazából újdonságnak számítottam nekem annyi idősen (pl. hogy hosszabban és összefüggően tudjak beszélni a munka világáról, környezetvédelemről, fogyasztói társadalomról, globalizációról... amik előtte az anyanyelvemen sem nagyon foglalkoztattak). Szóval erre készülni kell, akkor is ha jó vagy.
ha valaki amerikai állampolgár, a nemzetközi jogszabályok szerint nem nyelvvizsgázhat angolból... de mesélj még, csak ne sírj, úgyis tudod hogy nem kell már a csúnya gonosz nyelvvizsga a diplomácskához, nincs semmi baj!
kérdésre válaszolva, nem nagyon fordul elő ilyen, a nyelvvizsgák az anyaország diplomáciai testülete alá tartoznak, tehát ha kibukik egy-egy ilyen ügy, az nem esik jól nekik. szigorú a kontroll, a vizsgáztatók ritkán származnak egy helyről a felügyelővel, nem lehet korábbi kapcsolatuk a vizsgázóval, a pontozás is nagyon szigorú és jól körülhatárolt rendszerben működik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!