Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Megtanulni egy nyelvet?

Megtanulni egy nyelvet?

Figyelt kérdés

Üdv mindenkinek!

Szerintetek egy év alatt meg lehet egy nyelvet tanulni egy magabiztos középfokra ? Az említett nyelv a német, egy olyan illetőnek, aki már rendelkezik felsőfokú angollal, és viszonylag jó a nyelvérzéke. Hetente 2x2 óra lenne foglalkozva vele tanárral, illetve minden nap 1 óra Duolingoval, és otthon tankönyvekkel.

2022. febr. 5. 16:50
 1/10 anonim ***** válasza:
76%

a duolingo tök gagyi, felejtsd el.

én németes vagyok, irány a könyvtár.

maklári tamás, scheibl györgy, erwin tschirner könyveit keresd.

2022. febr. 5. 16:54
 2/10 anonim ***** válasza:
89%

Angol után a német nehezebb, a heti 2 x 2 óra meg semmi.

Naponta legalább egy óra plusz egy-két óra filmnézés vagy hasonló kell minimum

3/10 anonim ***** válasza:
73%
a német azért sok mindenben különbözik hálistennek az angoltól, tehát 1 év alatt nem lesz erős középfok.
 4/10 anonim ***** válasza:
82%

filmnézés, mikor a legelején van a németnek, teljesen felesleges, mert úgysem ért semmit.

a nyelvtant kell tanulni, és szókincset építeni.

2022. febr. 5. 16:55
 5/10 anonim ***** válasza:
38%
hajra, nekem 5 ev alatt se sikerult angol utan, de neked biztos osszejon 1 ev alatt duolingoval :D
2022. febr. 5. 17:26
 6/10 anonim ***** válasza:
75%
ha tényleg egy év alatt kell nulláról b2re, akkor iktass be még egy nyelvórát a meglévő kettő mellé, ő biztos tud jó gyakorlófeladatsorokat és szókincsépítő könyvet is, abból erwin tischner német szókincse például nagyon jó szerintem. meg deutsche wellének van aszem nyelvtanulós része, ott alapfoktól szinthez igazított riportok, videók feladatokkal, szószedetekkel, azok is jók kiegészítésnek. foglald le magad ilyesmivel abban a napi (legalább) egy órában, a duolingót meg felejtsd el, annál az is hasznosabb, ha sudokut játszol angolul.
2022. febr. 5. 18:51
 7/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. A könyveket, és a módszer finomításához a tanácsokat.

Utolsó előtti : hogy Te nem tudsz valamit megtanulni X idő alatt, nem biztos, hogy hasonló mások kompetenciájával.

2022. febr. 5. 19:18
 8/10 anonim ***** válasza:
48%
csupan azt szerettem volna illusztralni hogy egyreszt angol utan nehez, mert a nemet nagyon kotott szorendu, nyelvtani nemek vannak, egyedul a kiejtest mondanam konnyebbnek mert nagyon logikus. masreszt a duolingoval nem lehet nyelvet tanulni. igazabol nem is tudom mire jo
2022. febr. 5. 19:30
 9/10 anonim ***** válasza:

25.000 ft per óráért nulláról 1, maximum 1.5 alatt felsőfokra (C1) felkészítelek.

Ha érdekel, privátban átbeszéljük.

2022. febr. 6. 08:46
 10/10 anonim ***** válasza:

nehéz lesz, mert sok mindenben más, mint az angol.

pl. módbeli segédigék: míg az angolban minden számban és személyben ugyanaz, a németben ragozod.

ich kann

du kannst

er/sie/es kann

wir können

ihr könnt

sie/Sie können

können, konnte hat gekonnt

így néz ki Präsensben, Präteritumban és Perfektben

könnte, ez a Konjunktiv II. Präteritum alakja, ezt is ragozod végig.

és itt ún. mondatkeretes szerkezet van, a főige a mondat végén áll.

külön meg kell tanulni, hogy ha összetett igeidőben szerepel, ún. kettős infiniv szerkezetet kell használni, aztán külön a KATI szórendet, a zu+Infinitivet stb.

aztán: melléknévragozás!

itt gyenge, erős, vegyes is van, nem úgy, mint az angolban, hogy csak odateszed a jelzett szó elé.

aztán: sokkal több igei és melléknévi vonzat van, mint az angolban.

aztán: sich-es igék, akkusativban és dativban.

külön van a személyes névmásoknak akkusativja és dativja.

aztán az ún. gyenge főnevek ragozása

a rengeteg névelő, amiket pontosan kell tudni.

mégis ezerszer logikusabb és számomra kedvesebb nyelv, mint az angol.

2022. febr. 6. 09:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!