Német vagy francia?

Figyelt kérdés

Angolt tanultam 5 évig, de választanom kell egy második nyelvet.

A némethez valahogy jobban húz a szívem, de nem a legszebb nyelv a világon. Viszont ezt több helyen tudnám használni

A francia sokkal szebb és szerintem könnyebb is, de nem tudom annyi helyen használni

Mit ajánlanátok?

(Légyszíves normális válszt adani )

Előre is köszönöm

2022. jan. 27. 20:59
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
95%
Szia, én tanultam mind a két nyelvet és inkább német pártinak mondanám magamat. Szerintem sokkal logikusabb és átláthatóbb a nyelvtana és a kiejtése sem olyan nehéz, mint a franciáé, ezáltal én egyszerűbben tanultam meg rá a szavakat. Persze a franciának is megvannak a szépségei, azonban nekem a német jobban tetszett.
2022. jan. 27. 21:18
 2/15 anonim ***** válasza:
87%

Tanultam mindkettőt. A német csak addig tűnik nemszépnek, amíg nem kezded el tanulni. Hamar megszokja a füled, és már nem hallod rondának semennyire. Inkább természetesnek. A német nyelv összemérhetetlenül hasznosabb egy magyar embernek -- az itthon tevékenykedő multik jelentős része német, a legkönnyebb német ajkú országokba kijutni dolgozni már csak a távolság miatt is. És nagyon könnyű német egyetemekre is kijutni Erasmussal vagy mesterszakra. Szóval a német a #2 hasznos nyelv az angol után.

A francia gyönyörű nyelv, de egyrészt nehezebb mint a német szerintem, másrészt meg a mi számunkra jóval kevésbé hasznos. Szóval én a németre voksolnék inkább.

2022. jan. 27. 21:21
 3/15 anonim ***** válasza:
87%
A francia nálunk ritka nyelvnek számít, így magyarországi francia cégeknél könnyű vele elhelyezkedni.
2022. jan. 27. 21:33
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

Én a gimiben kezdtem a németet és nagyon megszerettem, a 4 év alatt le is hoztam a C1-et. Csak elsőre furcsa, de ahogy tanulod "megszépül". Logikus, gyakorlással nem nehezen elsajátítható nyelv.

Az viszont igaz, hogy az angol-német kombó már nem olyan ütős a munkaerőpiacon mint évekkel ezelőtt, szóval ha az eszedre hallgatsz akkor francia. De én szívből ajánlom a németet.

2022. jan. 27. 21:38
 5/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat ❤️
2022. jan. 27. 21:45
 6/15 anonim ***** válasza:
94%
Én a franciát a németnél egy fokkal könnyebbnek érzem ami a nyelvtant illeti, mert pl. csak két nyelvtani nem van, a névelők és a melléknevek ragozása messze nem olyan kacifántos mint a németben. Cserébe a hallott szöveg értése nyelvtanulókén franciából nehezebb, baromi gyorsan beszélnek. A kiejtés a franciában és a németben teljesen szabályos, nagyon könnyen megszokható. Rengeteg angol szó francia eredetű egyébként, ez néha hasznos tud lenni. Erasmusos, külföldi ösztöndíjas lehetőség Franciaországban is rengeteg van (és mivel nem annyian beszélik nálunk, ha te igen, akkor könnyebb ilyet elcsípni).
2022. jan. 27. 21:58
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

Német jól jön a multikhoz, fuvarozócégekhez, német nyelvű ssc-k is vannak, amik jól fizetnek. A balatoni vendéglátásban is hasznos.

Országos szintű turizmusban viszont a francia is legalább olyan ütőképes, sőt. Idegenvezetőként, szállodai, reptéri dolgozóként az a tapasztalatom, hogy nagyon-nagyon kevesen beszélik jól.

2022. jan. 27. 21:58
 8/15 anonim ***** válasza:
54%
németet nagyon szeretem, mert tényleg nagyon logikus, ha már az összetett szavakra is utalva, sztem nagyon értelmes nyel
2022. jan. 27. 22:20
 9/15 anonim ***** válasza:
66%
Ha a németet jobban szereted és hasznosabbnak találod, akkor miért választanál franciát?
2022. jan. 28. 18:38
 10/15 anonim ***** válasza:
50%

Egyértelműen német, sokkal többet érsz itthon vele, de még ha mennél is dolgozni kintre, tudsz menni német, osztrák, svájc területekre is vele.

A franciát 3. nyelvnek tudnám mondani manapság

2022. jan. 29. 08:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!