Miért olyan nehéz sokaknak megszerezni egy közép nyelvvizsgát?
Szeretem, mikor emberek, akiknek van érzéke valamihez, ugatnak össze-vissza.
Akkor gyerünk, tanuljatok meg énekelni 2 hét alatt. Tanuljatok meg rajzolni élethű rajzokat két hét alatt. Nem olyan nehéz ám, sokkal könnyebb, mint egy egyetemi vizsga, hát hogy lehettek ilyen hülyék, én kiskoromtól fogva tudtam mindkettőt, még versenyeket is nyertem. Nektek meg egy portrét lerajzolni és egy popszámot elénekelni süketülés nélkül nem sikerül? Milyen szánalmasak vagytok 😂
Kb ezt a szintet tolod, csillagom
Éneklést összehasonlítani a nyelvtudással, na ahhoz azért kell IQ. :D Ennyire képtelen vagy érzékelni a különbséget?
Egy nyelvet ugyanúgy tanulsz, mint egy egyetemi tantárgyat. Részekre, leckékre van bontva. Egy angolnál gyakorlatilag egymás mellé rakod a szavakat.
Ki beszél arról, hogy 2 hét alatt tanulj meg angolul? Senki nem írt ilyet. :D De további jó vergődést, okold a körülményeket, amiért egy primitív nyelvet nem tudsz megtanulni.
Én nem értek egyet az amnesztiával, de azért ennyire elbagatelizálni a nyelvvizsgát és ennyire nem látni reálisan a helyzetet nem vall intelligens emberre.
Szerintem elvárható, hogy valaki 12 év alatt eljusson egy nyelvből a középfokig, akkor is, ha kínlódik vele, ugyanakkor egyáltalán nem ritka és teljesen érthető, ha valakinek nem erőssége a nyelvtanulás, emiatt többre ennél nem igazán képes...
Egyetemre felnőtt, 18+-os emberek járnak. Jelentkezéskor is tudják, hogy kell nyelvvizsga. Ha tudják, hogy az nem fog nekik összejönni, minek jelentkeznek egyáltalán? Hol az egyéni felelősségvállalás?
Ha meg jelentkeznek, akkor az az ő személyes felelősségük, hogy teljesítsék felnőtt módjára a követelményt. Ehelyett gyerekesen nyivákolnak. Tetszettek volna időben gondolkozni.
Ha valakinek felvételiig nem jön össze a nyelvvizsga, mire számít? Hogy majd a sokkal húzósabb egyetem mellett sikerülni fog? Hol van itt a reális helyzetértékelés?
Ha tudta, hogy egyetemre akar menni, és feltételezhetően nem az utolso pillanatban tálalta ki, akkor talán középiskola alatt kellett volna neki feküdni a nyelvvizsgáznak, nem halogatni. Ha hétvégenként szombat-vasárnap napi 3-4 órát foglalkozik a nyelvvel, könnyedén két év alatt még érettségi előtt eljut a nyelvvizsga szintig. Már ha a hétvégéit nem józanodással tölti...
De ugye erről szólna az egyéni felelősségvállalás. Ehelyett sokaknál csak gyerekes és gyermeteg kifogáskeresés meg mártírkodás megy.
Vakmerő azt állítani, hogy menthetetlen vagy nincs érzéke. Egyszerűen általános iskola óta nem akar tudomást venni a központ arról, hogy mindenki máshogy kell tanítani és a nyelvtanulás nem egy kivét ez alól.
Ha én netről tanultamra az egy nyelvvizsgán olyan szemmel néznének rám egy olyan mondat után. Meg van az, hogy lift helyet elevator mondok a tanárnak angolon és ugrik rá. Na ez a dillentás helyzet, ha megy is a nyelv. Egyben magyar szinkron erre rátesz egy lapáttal. Anyagi vonzata is van, de aki egyetemre töri a fejét az tudhatja, hogy nem nyelvvizsga lesz amire kell költeni.
Csak hát jön az is, hogy időigényes is sok mindenhez már.
Egyben nyugodtan kitalálhatnák, hogy szakképzettséghez is kell nyelvvizsga. Angolul vagy németül hegeszteni vagy magyarul hegeszteni éri meg az egyénnek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!