Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Miért olyan nehéz sokaknak...

Miért olyan nehéz sokaknak megszerezni egy közép nyelvvizsgát?

Figyelt kérdés
Hihetetlen mi megy néha itt a nyelvvizsga amnesztiáról. Egy B2 angol, de akár más "kamu nyelv" Eszperantó, lovárit sok helyen elfogadják. A legnehezebb egyetemi vizsga, még a könnyű szakoknál is 5x nehezebb, mint egy közép komplex nyelvvizsga. Ráadásul tele a net és az android/ios store nyelvtanulós applikációkkal.
2022. jan. 27. 11:19
1 2 3
 11/30 A kérdező kommentje:

"Úgy jön ide, hogy az írásodból csak úgy sugárzik a lenézés és a rosszindulat..."

Semmilyen rosszindulat nincs ebben. Szimplán érthetetlen, hogy egyetemi vizsgák teljesítése miatt hogyan lehet az, hogy emberek képtelenek letenni egy nagyon egyszerű nyelvvizsgát...

"e az biztos, hogy nem ingyen volt" Nyilván nem ingyen volt, de mondok valamit: egyes tanárok képesek segíteni, korrepetálni, ha megfizeted őket. A pénzt pedig elő lehet teremteni úgynevezett "munkával". Nekem így sikerült, lehet furcsának tűnik első olvasásra. Még a nappali tagozatos egyetem mellett is dolgoztam.

"jobbik oktatásban részesültél" Nem részesültem abban, az ország egyik legrosszabb középiskolájába jártam, általánosban egy nyelvvizsga nélküli tanár tanított angolt, aki kb. annyit tudott, hogy felolvasta a könyvet, szörnyű angolsággal. Tudom milyen az oktatás, de ez nem akadály, szerintem.

Most vagy túl könnyű egyetemet végeznek sokan, és egyedül a nyelvvizsgák esetében van szigor, és emiatt nem sikerül, vagy sokan csak lusták.

Szerintem integrálni 10000x borzasztóbb, mint B2-re megtanulni pl. angolul, vagy eszperantóul. Ennek ellenére sok tanító szakos ismerősömnek nincs nyelvvizsgája, de matekot tanultak egyetemen...

2022. jan. 27. 15:09
 12/30 anonim ***** válasza:
100%
Én gyógyszerészét fogok végezni, sajnos mivel irányt váltottam, humánrol természettudomány, így a 2 emeletre készültem fel 0ról, nyelvvizsga már nem fért bele, S a szak is olyan szörnyen nehéz, hogy az egyetem alatt sem. Szakdogat meg tudtam írni, mivel német az első nyelvem, igen nekem több idő kellett, így már nyáron elkezdtem a kötelező nyári gyak mellett. Remélem lesz amnesztia, mert most még államvizsgát kell készülni gyak mellett.
2022. jan. 27. 15:29
 13/30 anonim ***** válasza:
100%
*bocs az elírásért,ez az automatikus javító mindig átírja
2022. jan. 27. 15:30
 14/30 anonim ***** válasza:
100%

Ja, még erre válaszolok, hát te is megfogalmaztad: az egyetemi zhk, vizsgák miatt nincs idő

"Szimplán érthetetlen, hogy egyetemi vizsgák teljesítése miatt hogyan lehet az, hogy emberek képtelenek letenni egy nagyon egyszerű nyelvvizsgát"

2022. jan. 27. 15:32
 15/30 A kérdező kommentje:
De van idő, mert felvételi előtt, alatt is lehet nyelvvizsgázni, nyári szünetekben is lehet készülni, és az államvizsga után is...
2022. jan. 27. 15:34
 16/30 anonim ***** válasza:
69%

12: "mivel német az első nyelvem"

Ezt hogy érted?

2022. jan. 27. 15:37
 17/30 anonim ***** válasza:
100%
Nyáron is minden évben 8 órás gyak van,s elég fárasztó,mert tényleg komolyan veszik.Angolul csak 4 évig tanultam, de elég gyenge tanáraim voltak, kb 4szer volt tanárvaltas, így alig jutottunk vhová. Németül tanultam több évig, de nyelvvizsgára azért rendesen fel kell készülni, erre így időm nem volt egyhuzamban érdemben tanulni rá, sajnos ebbe a covid is belejátszott, 2szer kaptam el, először elég komolyan, utána örültem, hogy a vizsgák meg a zhk sikerülnek, nagyon kitettek az utóbbi tünetek is, rohadt lefaradtam, S fulladtam kb egész évben egy kis setátol is...
2022. jan. 27. 16:12
 18/30 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a nyelvtanulást vagy a nyelvvizsga szerzést nem szabad összehasonlítani az egyetemmel, mert ég és föld a kettő. Az egyetemen úgy vizsgázol le minden félévben, hogy előtte van lehetőséged végighallgatni a tárgyaidat, jegyzetelni az órákon és adott esetben kapsz hozzá felkészülést segítő anyagokat is (pl. oktatói jegyzet, ppt, de azért az sem ritka, ha az előző félévek vizsga feladatai szabadon keringenek a hallgatók között vagy adott esetben konkrét tételek vannak meghatározva). Ugyanez igaz a gyakorlatokra, beadandókra vagy akár a szakdolgozatra is csak pepitában, mert a félévek során ezekhez is magadra tudod szedni a szükséges tudást és rutint. Mindez minden egyetemista számára adott, ingyen. Bukás esetén lehetőséged van újra próbálkozni, illetve ennek anyagi vonzata is kevesebb mint például egy nyelvvizsga díja. Egy-egy vizsga teljesítése vagy akár a szakdolgozat megírása azért rövidebb időt igényel mint egy nyelv megtanulása, könnyebben tudsz tervezni, jobban érzékelhető a haladás is. Én is egyetemista vagyok, így tisztában vagyok a magyar felsőoktatás helyzetével és nincsenek naív elképzelésem, tudom vannak rossz oktatók, tudom nem mindenki tud tanítani stb., de nekem eddig az a tapasztalatom, hogy azért a legtöbb vizsga és mindenféle számonkérés a leadott / elérhető tananyagon alapszik, nagyjából tudod mire számíthatsz, célirányosabban tudsz készülni, könnyebben belátható és meghatározható időkeretet van, gyorsabb ütemű és jobban érzékelhető a fejlődés is mint a nyelvtanulásnál. Több segítséget is kaphatsz hozzá, hiszen ott vannak a szaktársaid, a felsőbbévesek, az oktatók is, míg a nyelvtanulásban nem feltétlenül áll rendelkezésre hasonló ingyenes segítség. A nyelvoktatás színvonala nem megfelelő a közoktatásban és a felsőoktatásban sem (pl. nálunk az egyetemen sokszor nem is indul nyelvkurzus, mert nincsen elég jelentkező, míg máskor túl sokan vannak egy csoportban stb.), a nyelvtanfolyamok és magántanárok drágák (és nem mindenki tud egyedül megfelelően felkészülni), a nyelvvizsga is sok pénzbe kerül. Az egyetemi képzést ideális esetben magad választod az érdeklődési körödnek, céljaidnak, terveidnek, erősségeidnek stb. megfelelően, így erősebb motivációd is van hozzá. Míg a nyelvvizsga sokaknak csak egy kötelező, kipipálandó feladat, sokszor a lehetőségeid is korlátozottak (pl. vidéki iskolákban nem minden nyelv elérhető, nem mindenki tud plusz órákat venni, nem mindenkinek van lehetősége gyakorolni és használni a nyelvet természetes élő közegben stb.). Valamint az egyetem teljesítésére van gyakorlatilag 3-5 szabad éved, amit erre áldozol, míg a nyelvtanulás általában csak plusz feladatként kerül elő valami más (tanulás vagy munka) mellett és emiatt is értelemszerűen kevesebb időt, energiát szánnak rá az emberek. Illetve ez szakfüggő is, egyes egyetemi szakok teljesen más készségeket és kompetenciákat igényelnek, mint amik a nyelvtanuláshoz szükségesek.
2022. jan. 27. 16:52
 19/30 anonim ***** válasza:
84%
Hiába tudja valaki megírni a szakdolgozatát idegen nyelvű források felhasználásával, attól még nem tudja letenni a nyelvvizsgát, mivel a nyelvvizsgán beszélni is kell.
2022. jan. 27. 19:39
 20/30 anonim ***** válasza:
32%

10

Nagyon okoska vagy, két nyelv volt kötelező általános és középiskola alatt is, az egyik az angol volt, a másik meg ezek.

2022. jan. 27. 20:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!