Érdemes spanyolul tanulni?
Már van egy angol c1-em , de kellene egy másik nyelv a diplomàmhoz. A németet tanultam egy ideig , de számomra unalmas és nem motiváló , nem szeretem a kiejtését(nem a nehèzségével van bajom )
Sokan írták a spanyolról hogy hasztalan. Ki mit gondol ?
Sajnos sokat olvastam , hogy a gazdasági szektorban a német a legjobb. A spanyol pedig sokkal kisebb értékkel bír akár ha majd munkát keresnék stb...
Ezzel szemben én úgy láttam középiskolában , egyetemen , hogy szinte mindenki német-angol kombinációt csinálja , a spanyolt pedig sokkal kevesebben .
Usaban spanyol nyelv a masodik leggyakoribb, nem a francia.
Szerintem erdemes megtanulni. Ha tudsz spanyolul akkor olaszul es portugalul is erteni fogsz. En is megakarok tanulni spanyolul mert USAban elek is itt rengeteg latin-amerikai van.
8-as, ki mondta ennek ellenkezőjét? Szövegértési problémáid vannak? Én azt mondtam, hogy a francia és a spanyol a leggyakoribb két nyelv, amit OKTATNAK. Nyilvánvaló, hogy a déli államok (amik eredetileg Mexikó és nem az USA részei voltak), valamint általánosságban a nagyvárosok, mint New York vagy Bronx hemzsegnek a spanyol ajkú lakosoktól, ami miatt a második legbeszéltebb nyelv a spanyol lesz az államokban (mondjuk a legtöbben inkább spanglish-t beszélnek, főleg a fiatalabb generációban).
Folyékonyan beszélek spanyolul és az tény, hogy az olaszt elég jól érteni spanyollal írásban és szóban (de kiemelném, hogy szóban is akkor, ha lassabban beszél az illető, plusz sokat dob az is, hogy beszélek katalánul, amire egyébként sokkal jobban hasonlít az olasz), de a portugált szóban biztos, hogy nem fogod érteni (legalábbis a portugál nyelvjárásokat, a brazilok nyelvtanilag és hangtanilag is picit közelebb állnak a spanyolhoz).
Örülök, hogy annyira buzgó voltál, hogy valamibe csak bele tudtál kötni, gratulálok, de legközelebb inkább olvasd el többször a dolgokat, mert úgy tűnik annyi időt töltöttél az USAban, hogy magyarul már kicsit nehezen megy a reading comprehension:D
Szerintem minden nyelv fontossága relatív.
Ha az USA-ban szeretnél dolgozni, akkor angol után a spanyol a leghasznosabb.
Ha Kanadában, akkor angol után a francia.
Ha Nyugat-Európában, akkor a német, francia.
Ha a Távol-Keleten akkor a kínai, japán.
Ha Skandináviában, akkor dán, svéd, norvég, finn.
Ha itthon, akkor fel kell mérni mely cégeknél milyen követelmények vannak.
Minden nyelv teljes mértékben hasznos, amennyiben feltudod mérni, hogy a te szakterületeden mely országokban van lehetőséged elhelyezkedni és ott milyen nyelveket beszélnek.
Ha biztos vagy benne, hogy mely országok jöhetnek szóba, akkor ottani nyelve(ke)t érdemes elsajátítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!