Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Valaki segítene németül...

Valaki segítene németül perfekt múltidőbe tenni ezeket a mondatokat?1.Sokat kirándultunk az Alpokban. 2.Haza futottunk. 3.Mindig a kutyájával kirándult. 4.Busszal utaztatok? 5.Meghalt a nagymamája. 6.Péter a partig úszott 7.Még soha nem repültem.

Figyelt kérdés
2022. jan. 21. 18:43
 1/5 anonim ***** válasza:
50%

Biztos, hogy mindet perfektbe kell tenni????? Én némelyiket imperfektbe tenném, és a deepl.com is ezt javasolja:

1.wir gingen viel in den Alpen wandern. 2.wir sind nach Hause gelaufen. 3. er ging immer mit seinem Hund wandern. 4. sind Sie mit dem Bus gereist? 5. seine Großmutter ist gestorben. 6.Peter ist zum Strand geschwommen 7.Ich bin noch nie geflogen.

2022. jan. 21. 18:53
 2/5 anonim ***** válasza:

Mindegyik perfektes:

1. Wir sind viel in den Alpen gewandert.

2. Wir sind nach Hause gelaufen.

3. Er ist immer mit seinem Hund gewandert (bár szerintem ez sima perfekttel furán hangzik).

4. Seid ihr mit dem Bus gefahrt?

5. Seine/Ihre Großmutter ist gestorben (ha fiú akkor seine, ha lány akkor ihre).

6. Peter ist bis dem Ufer geschwommen.

7. Ich bin noch nie geflogen.

2022. jan. 21. 23:51
 3/5 Rick Mave ***** válasza:

4. Seid ihr mit dem Bus gereist / gefahren? (ihr ... ti)

(Sind Sie mit dem Bus gereist? = Busszal utazott Ön?)

2022. jan. 21. 23:52
 4/5 anonim ***** válasza:
Igen a buszos az gefahren (nem gefahrt) , a telefonom kijavította elnézést, 2. voltam.
2022. jan. 21. 23:55
 5/5 Rick Mave ***** válasza:

#2)

4. Seid ihr mit dem Bus GEFAHREN?

6. Peter ist bis ZUM Ufer geschwommen.

2022. jan. 21. 23:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!