Kezdő nyelvtanulóknak jobb inkább angol anyanyelvű tanárnőt nézni a hétköznapi angol nyelvű vlogok helyett?
Tanultam/tanulok angolt, de el akarom mélyíteni a tudásomat, ezért kezdőnek tartom magam.
Fel vagyok iratkozva amerikai vloggerekre, de némelyikük olyan gyorsan hadar, beszél, hogy hiába kapcsolom be a feliratot, jelenleg nem tudom tartani a lépést azzal a sebességgel...
Most találtam egy csatornát, ahol egy angol anyanyelvű tanárnő normál tempóban, szépen hangsúlyozva ejti a szavakat:
Inkább őt nézzem?
Én most jutottam el 3 hónapja középszintre, de sosem nézek/hallgatok anyanyelvűeket, pont ezért mert hadarnak...
Sokan azt mondják, márpedik úgy tanulod meg ha ezeket nézed, de szerintem meg inkább az a lényeg, hogy lassabban beszéljenek és ne keljen mindig megállítani hogy értelmezz, majd fokozatosan növeled a szintet.
Én pl angol szinkron + felirattal néztem sorozatokat mindig, mert a való életben a szituáció úgyis adja magát, ha meg látja nem érted amit mond, tud ismételni vagy máshogy mondani amit akar.
Nem, a középszint az egy átlagos szint. Lehet én jól beszélek de nehezen értem meg a másikat, és fordítva, valaki jó levelet ír, de mégsem tud beszélni.
Főleg, hogy gyakran a szókincs is kevés, és a hadarás mellett még az is benne van, hogy azt nem érted, és ezért veszel el.
Felsőfokú nyelvtudással rendelkező már megérti valszeg, de most őszintén, neked anyanyelv a magyar, gyakran mégsem érjük meg egymást ha hadarunk nem? Akkor miért várnád el magadtól ezt, egy idegen nyelvnél? xd
Igazad van, túlbecsültem a középszintet. 😅
Ha a hadarós videókat nézem, hozzá lehet szokni egy idő után, vagy kell ahhoz egy szint?
Ha a hadarós videókat nézed és nem értesz semmit, akkor azt jelenti az a szint magas neked, fölösleges.
Próbáld meg belőni a szinted, hogy értsd is meg nem is, a kettő között legyen, meg amúgy azt sem tudjuk milyen szókincsed van, meséket hallgatsz, tudományos témát, vagy atomfizikát.
A szókincsem folyamatosan bővítem, jelenleg nem nagy.
Majd átgondolom, mit csináljak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!