Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Kezdő nyelvtanulóknak jobb...

Kezdő nyelvtanulóknak jobb inkább angol anyanyelvű tanárnőt nézni a hétköznapi angol nyelvű vlogok helyett?

Figyelt kérdés

Tanultam/tanulok angolt, de el akarom mélyíteni a tudásomat, ezért kezdőnek tartom magam.

Fel vagyok iratkozva amerikai vloggerekre, de némelyikük olyan gyorsan hadar, beszél, hogy hiába kapcsolom be a feliratot, jelenleg nem tudom tartani a lépést azzal a sebességgel...

Most találtam egy csatornát, ahol egy angol anyanyelvű tanárnő normál tempóban, szépen hangsúlyozva ejti a szavakat:

[link]

Inkább őt nézzem?

2022. jan. 12. 17:46
 1/10 anonim ***** válasza:
80%

Én most jutottam el 3 hónapja középszintre, de sosem nézek/hallgatok anyanyelvűeket, pont ezért mert hadarnak...

Sokan azt mondják, márpedik úgy tanulod meg ha ezeket nézed, de szerintem meg inkább az a lényeg, hogy lassabban beszéljenek és ne keljen mindig megállítani hogy értelmezz, majd fokozatosan növeled a szintet.

Én pl angol szinkron + felirattal néztem sorozatokat mindig, mert a való életben a szituáció úgyis adja magát, ha meg látja nem érted amit mond, tud ismételni vagy máshogy mondani amit akar.

2022. jan. 12. 17:52
 2/10 A kérdező kommentje:
Nem kötekedésből, de aki középszinten van, annak nem kellene már megérteni a hadarást is?
2022. jan. 12. 17:55
 3/10 anonim ***** válasza:

Nem, a középszint az egy átlagos szint. Lehet én jól beszélek de nehezen értem meg a másikat, és fordítva, valaki jó levelet ír, de mégsem tud beszélni.

Főleg, hogy gyakran a szókincs is kevés, és a hadarás mellett még az is benne van, hogy azt nem érted, és ezért veszel el.

Felsőfokú nyelvtudással rendelkező már megérti valszeg, de most őszintén, neked anyanyelv a magyar, gyakran mégsem érjük meg egymást ha hadarunk nem? Akkor miért várnád el magadtól ezt, egy idegen nyelvnél? xd

2022. jan. 12. 18:04
 4/10 A kérdező kommentje:

Igazad van, túlbecsültem a középszintet. 😅

2022. jan. 12. 18:28
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Minden nyelvtanulásban, minden szinten, olyan írott anyagokat, hanganyagokat és videókat kell választani, amely félúton van aközött, hogy "a felét se értem" és "könnyedén értem". Más szóval mindig legyen abban, amit olvasol vagy hallgatsz, valami kihívás, mert ez biztosítja a fejlődésedet; de ne legyen annyira nagy kihívás sem, hogy már frusztráló legyen.
2022. jan. 12. 18:40
 6/10 A kérdező kommentje:

Ha a hadarós videókat nézem, hozzá lehet szokni egy idő után, vagy kell ahhoz egy szint?

2022. jan. 12. 18:42
 7/10 anonim ***** válasza:

Ha a hadarós videókat nézed és nem értesz semmit, akkor azt jelenti az a szint magas neked, fölösleges.

Próbáld meg belőni a szinted, hogy értsd is meg nem is, a kettő között legyen, meg amúgy azt sem tudjuk milyen szókincsed van, meséket hallgatsz, tudományos témát, vagy atomfizikát.

2022. jan. 12. 19:00
 8/10 A kérdező kommentje:

A szókincsem folyamatosan bővítem, jelenleg nem nagy.

Majd átgondolom, mit csináljak.

2022. jan. 12. 19:02
 9/10 anonim ***** válasza:
2 felsőfokkal azt mondom neked, hogy teljesen felesleges hadarós videót nézni az elején. Nem az lesz, hogy elkezdesz rögtön hadarósat nézni és egyszer csak érteni fogod. Fokozatosan kell felépíteni. Az Ahogy az egyik vàlaszoló írta, olyanokkal, amelyeket értesz valamennyire, de mégis van bennük kihívás.
2022. jan. 12. 21:19
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!
2022. jan. 12. 21:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!