Milyen nyelven lenne érdemes tanulni? Angol/ német?
Angolból vagy egy alapom, németből viszont semmit nem tudok.
Ápolónak tanulok. (Jelenleg gondozó vagyok.)
Szóval tudom, hogy német területeken nagyon keresik az ápolókat, ebből a szempontból jó lenne a német.
Anglia kiesik a brexit miatt, így maradna esetleg Írország.
Szerintetek? Mit tennél a helyemben?
Ha átlagosan nézzük, és itthon dolgozik valaki pl: irodista poziban, ott az angol célszerűbb mivel világnyelv és kb mindenki azt használja, email-ek azon pörögnek. Nálunk ezelőtt 10 éve, csak német tudással vettek fel embert, most már a németek is angolul beszélnek (Bosch) ezért, átlagban én azt szoktam mondani az angolt elsőnek, és ha van időd a németet utána. Az a legjobb ha mind a kettő megy.
Igazából már eldöntötted a kérdést, németbe/osztrákba akarsz menni akkor német nyelv kell neked, mert ott az angollal nem sokat érsz, csak egyes munkáknál nézik el ha nem tudsz németül.
"Ápolónak tanulok. (Jelenleg gondozó vagyok.)"
Már rég ott kellene lenned, ahol majd dolgozni akarsz, hogy az adott nyelven vehess részt a képzésben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!