Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Milyen nyelven lenne érdemes...

Milyen nyelven lenne érdemes tanulni? Angol/ német?

Figyelt kérdés

Angolból vagy egy alapom, németből viszont semmit nem tudok.

Ápolónak tanulok. (Jelenleg gondozó vagyok.)

Szóval tudom, hogy német területeken nagyon keresik az ápolókat, ebből a szempontból jó lenne a német.

Anglia kiesik a brexit miatt, így maradna esetleg Írország.

Szerintetek? Mit tennél a helyemben?

2022. jan. 12. 03:12
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Ha átlagosan nézzük, és itthon dolgozik valaki pl: irodista poziban, ott az angol célszerűbb mivel világnyelv és kb mindenki azt használja, email-ek azon pörögnek. Nálunk ezelőtt 10 éve, csak német tudással vettek fel embert, most már a németek is angolul beszélnek (Bosch) ezért, átlagban én azt szoktam mondani az angolt elsőnek, és ha van időd a németet utána. Az a legjobb ha mind a kettő megy.

Igazából már eldöntötted a kérdést, németbe/osztrákba akarsz menni akkor német nyelv kell neked, mert ott az angollal nem sokat érsz, csak egyes munkáknál nézik el ha nem tudsz németül.

2022. jan. 12. 12:38
 12/13 anonim ***** válasza:

"Ápolónak tanulok. (Jelenleg gondozó vagyok.)"

Már rég ott kellene lenned, ahol majd dolgozni akarsz, hogy az adott nyelven vehess részt a képzésben.

2022. jan. 12. 17:57
 13/13 A kérdező kommentje:
Annyira nem megy jól a nyelv, hogy kint csináljak meg egy képzést. Angolból is max nem tudnak eladni, de nagyon alap szinten beszélek.
2022. jan. 12. 19:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!