Akik 10-15 éve kezdtek oroszul tanulni (népszerű volt) meddig jutottak vele, mire használják most?
Még a keleti nyitás előtt is már évekkel volt egy ilyen hullám, hogy "egyre jobban megéri", aztán 2010 után pár évig ez fokozódott.
Már nem vagyok kapcsolatban azokkal akik egyetemistaként anno ezt választották. De a neten is sokat lehetett akkoriban olvasni.
Aki akkoriban kezdte végül milyen szintre tanulta meg?
Mire használja? Milyen munkahelyen? Megéri neki?
Tényleg kifizetődő lett?
Utolsó:
Nem tudom mivel foglalkozol, foglalkoztál vagy mit tanultál.
Nyilván bölcsészként vagy valami művészetis területen nem hallottál ilyet. Ha szakmunkásként dolgoztál akkor sem.
Gazdasági egyetemeken, főiskolákon volt egy felfutása a kétezres évek közepétől, utána 2010 után még inkább. De már a keleti nyitás előtt elkezdődött.
Csak normális szinten kevesen tanulták meg még azok közül is akik belefogtak.
Nyilván gazdasági területen sem a könyvelőknek volt érdekes, hanem pl. külkeren vagy olyan nagyvállalatoknál amelyeknek orosz kitettsége is van, esetleg orosz tulajdonosa.
8-as és 9-es, annyira tudatlan emberek az ilyenek akik egy nyelvtanulással, karrierrel kapcsolatos kérdésnél politikai válaszokkal jönnek, hogy kár nektek bármit is reagálni.
Főleg ez a "hülye ruszkik" hozzáállás megmutatja, hogy kik vagytok.
Én sem értek egyet azzal, ha háború lesz, nagyon ellene vagyok, de ilyeneket azok szoktak odavágni egy ilyen kérdésre, akik nem tudnak semmit sem felmutatni, de okoskodni akarnak, megmutatni, hogy ők aztán mennyire tájékozottak.
Ha valaki németül, franciául, olaszul, spanyolul, stb... tanul akkor neki is elkezdtek nyomni valami politikai okoskodást, hogy a "hülye ...-k" ezt meg azt tették, teszik?
Miért kellene valakinek isteníteni egy népet, főleg politikust, azért mert egy nyelvet hasznosság miatt tanul vagy megtanult?
2008-ban kezdtem el gyerekként nagyon alap szinten érdeklődni a nyelv iránt. Megtanultam az abc-t, néhány alapszót, illetve sok zenét hallgattam. Különtanárhoz 2012-ben mentem el. 2015-ben tettem le a középfokút az Origónál. 2016-tól 2020-ig nyelvterületen éltem, így gyakorlatilag teljesen "anyanyelvi szinten" megtanultam oroszul.
Karrier szempontjából nincs jelentősége, SSC-ben dolgozom, ahol csak az angolra van szükség. Azért remélem, egyszer hasznosíthatom majd munkahelyen is.
Az anyanyelvi szintű orosz tudás az Magyarországon elég ritkaság számba megy, szerintem.
Karrier szempontjából jelentősége nyilván ott van, ahol orosz nyelv szükséges. SSC-kben rengeteg féle nyelvet keresnek, már ha olyan a pozíció, hogy nem csak angol kell.
Bár én amikor a kérdést feltettem nem SSC-s állásokra gondoltam, hanem komolyabb. Pl. külker, stb...
Megkérdezhetem, hogy mit tanultál, dolgoztál Oroszországban négy évig? Mert nem sokan mennek oda egyetemre, főleg nem teljes képzésre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!