Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Hogyan tanuljak angol szavakat?

Hogyan tanuljak angol szavakat?

Figyelt kérdés

Azt mondják, hogy a szótárazás nem jó.

Ezzel csak az a baj, hogy szerintem én nem vagyok az a zseni típusú ember, akire úgymond ráragadnak a szavak, ha látja őket 2-3 alkalommal a szövegkörnyezetben.

Légyszíves ne mondjátok, hogy hülyeség, amit mondok, mert nyilvánvaló, hogy azoknak embereknek különbösen jól fog az agya, akik egy év alatt éljutnak egy erős B2-ig. Az átlag emberre nem "ragadnak" a szavak

2022. jan. 7. 17:44
 1/8 A kérdező kommentje:

Az viszont érdekes, hogy a kínai nyelvet sokkal egyszerűbbnek találom.

Rövid gyakorlás után kis kínai mondatokat kifejezeseket. Lehet ez azért van, mert a kínai nyelv lényegében rajzolva van, és az alakokat jobban megjegyzem. Az angol szavak meg betűkből állnak, amiket nehezebb észben tartani.

2022. jan. 7. 17:48
 2/8 A kérdező kommentje:
*Rövid gyakorlás után kis kínai kifejezeseket fejből írok le.
2022. jan. 7. 17:49
 3/8 anonim ***** válasza:
akkor írd le kártyákra az angol szavakat - ezek szerint a vizuális memóriád elég jó...
2022. jan. 7. 17:58
 4/8 A kérdező kommentje:
Vagy az is lehet, hogy a kínai írás könnyebb, mint az angol... Ott csak rajzokat kell megjegyezni, hogy mit hova húzol. Az angolban meg a latin betűs írás kacifántosabb...
2022. jan. 7. 18:04
 5/8 anonim ***** válasza:
ANKI
2022. jan. 7. 19:03
 6/8 anonim ***** válasza:
akkor tanulj kínaiul! :)))
2022. jan. 7. 19:15
 7/8 A kérdező kommentje:

Nem is értem miért írtam ki ezt a kérdést. Vagyis de: kissé megijedtem a tanulástól, mert belegondoltam, hogy a nyelvvizsgáig (B2) mennyi szót kell megtanulni. Azért 2-3000 szó félelmetesnek tűnik. 😂

De az elmúlt órákban rendeztem a gondolataimat: meg tudom én tanulni az angolt, csak jó módszer, szorgalom, és akaraterő kell hozzá. Bár szerintem mindent használni fogok, még a szótárazást is.

Ha a kínai megragad a fejemben, akkor az angol is meg fog, hülyeség, amit mondtam az előbbiekben, hogy panaszkodtam.

Aki tud jó módszereket, az kérem, írja le.

Majd visszanézek ide leírni, hogy mi lett a nyelvvizsga eredménye. :)

2022. jan. 7. 20:37
 8/8 anonim ***** válasza:

Én mindent szót igyekszem vmihez kapcsolni:

-pl. cetlire felírtam az angol szót, és felragasztottam a tárgyra

-hasonló hangzású szóhoz kapcsolom ( pl. az apply-t egy hasonló hang. céghez)

-etymology.com-on megnézem, mi a szó gyökere stb.

-kapcsolom mémhez, ismert dalszöveghez

-neha olyat is szoktam, h személyes élményekhez kapcsolom, pl. volt angoltanarom mondta, h mindig összekeveri a moustache és beard szavakat

2022. jan. 10. 02:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!