A C1-es szavak összegyűjtéséhez melyik a legjobb módszer?
Figyelt kérdés
Erre gondoltam:
- a YouTube-on BBC videók nézése
- angol nyelvű tudományos-ismeretterjesztő könyvek olvasása.
- egy vastag angol szótárból kigyűjteni nem hétköznapi szavakat.
Ez jó módszer?
2022. jan. 6. 12:49
11/14 A kérdező kommentje:
Ha végigolvasom a 7 Harry Potter könyvet angolul, az segít szerintetek valamit?
2022. jan. 6. 14:41
12/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tippet.
2022. jan. 6. 14:41
13/14 anonim válasza:
Igazából bármit olvashatsz amihez kedved van, hírek, könyvek stb.
A lényeg az hogy csináld, az se gáz ha nem értesz egyből mindent, csak úgy nagyjából tudd hogy miről beszélgetnek.
HP talány annyiból jobb hogy valószínűleg tudod a történetét film/magyarosított könyvből, szóval könnyebb kitalálnod hogy miről van szó.
14/14 anonim válasza:
Hatos vagyok, igaz, hogy több féle van. Azért hasznos az olvasàs és a filmnézés mert ottsokszor találkozolnegy szóval és többféle környezetben. Pl. ha megjelenik előtted ugyanaz a szó és megkeresed a szótárba tizedszer (igen volt amit tízszer kerestem meg) tizenegyedszer már nem kell megkeresni mert emlékezni fogsz. Míg ha csak bemagolod egy idő után nem fogsz rá emlékezni. Az agynak az kell, hogy kösse a dolgokat valamihez. Ja és bàrmit olvashatsz, de jobb minél több témában. (Pl. gazdasági szavakat nem a Harry Potterből fogsz tanulni.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!