Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » A C1-es szavak összegyűjtéséhe...

A C1-es szavak összegyűjtéséhez melyik a legjobb módszer?

Figyelt kérdés

Erre gondoltam:

- a YouTube-on BBC videók nézése

- angol nyelvű tudományos-ismeretterjesztő könyvek olvasása.

- egy vastag angol szótárból kigyűjteni nem hétköznapi szavakat.

Ez jó módszer?

2022. jan. 6. 12:49
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
Ha ezt csinálnám egy évig a B2-re építve, be tudnám húzni a C1-et?
2022. jan. 6. 12:50
 2/14 anonim ***** válasza:
73%
Nem attól lesz c1, mert olyan szakavakat használsz, ami speciálisak. Csak szavakkal nem sokra mész.
2022. jan. 6. 12:56
 3/14 anonim ***** válasza:

Azzal hogy szavakat betanulsz még nem lesz C1 szókincsed, sok szó jelentése kontextus függő.

Én személy szerint nem gyüjtögettem ki semmit, olvastam, videókat, filmeket, sorozatokat néztem és szép lassan meg fogod tanulni a nem ismert szavak jelentését, a különbség az lesz h nem magyar szóhoz fogsz jelentést kötni, hanem a fejedben asszociálsz dolgokra és úgy jegyzed meg.

2022. jan. 6. 13:03
 4/14 anonim ***** válasza:

Ezek közül a BBC videók nézése és a könyvek olvasása jó. Nagyjából én is ilyesmit csináltam: sok olvasás és hallgatás, eredeti angol nyelvű ill. angol anyanyelvűeknek szánt tartalmakkal.

Szótárból szavakat magolni kontextus nélkül értelmetlen. Mi számít egyáltalán nem hétköznapi szónak? Akkor már inkább idiómákat, kollokációkat tanulnék, hogy választékosabb és minél "angolosabb" kifejezésekkel tudjak villogni.

2022. jan. 6. 13:03
 5/14 anonim ***** válasza:
Az olvasott és hallgatott szöveg minősége a lényeg.
2022. jan. 6. 13:15
 6/14 anonim ***** válasza:
Van két felsőfokúm, de életemben nem gyűjtöttem különleges szavakat szótárból. Olvass sokat, nézz videókat és abból gyűjtsd ki amit fontosnak tartasz, de kimondottan egy szótárból jegyzetelést hülyeségnek tartom.
2022. jan. 6. 14:13
 7/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Néztem egy oxfordi szótárt a könyvesboltban, bár az B2-ig jó. De láttam annál nagyobbat és vastagabbat is.

Abban, ami B2-ig jó, úgy volt, hogy volt benne példamondat is. Ezt meg is akarom majd venni.

Ha a vastagabb kiadás, és nagyobb kiadás is úgy épül fel, akkor a C1-hez, ha úgy döntök, hogy felmegyek addig, megfelelő lehet. Majd lehet megveszem azt is.

2022. jan. 6. 14:30
 8/14 A kérdező kommentje:
*ha a vastagabb és nagyobb kiadás
2022. jan. 6. 14:31
 9/14 A kérdező kommentje:

Hát, többféle tanulási stratégia van. Én most a Lextra szókincsgyűjteményt használom. Abban van a 4000 legfontosabb szó, ami B2-ig visz fel. De abban is vannak példamondatok is.

Amúgy a YouTube videóból is jegyezeteltem már. Néztem, aztán megállítottam, és megkerestem a szó jelentését.

Nehezen tudom elképzelni, hogy szótár nélkül lehessen tanulni. 😂

De lehet, ez azért van, mert még nincs elég önbizalmam, hogy spontán megtanuljak egy nyelvet, ezért támaszkodom a szótárra (is).

Ha előrébb leszek a nyelvtanulásban, majd meglátom, hogyan látom a dolgokat.

2022. jan. 6. 14:39
 10/14 anonim ***** válasza:

Kérdező a 1-2 példamondat nem elég és nem fog aktív tudássá válni. Az a jó ha sokszor látsz/hallasz valamit különböző kontextusban különböző időközönként akkor fogod tudni is ezeket a szavakat használni.

Másrészt én személy szerint sokkal jobban szeretek olvasni/filmezni stb és passzívan tanulni napi 1-2 órát mint 30 percen keresztül rágni egy szótárt.

A szótár akkor hasznos ha valamit nagyon nem értesz és nem tudod kikövetkeztetni a környezetből az értelmét.

Én angolt és németet is így tökéletesítettem.

2022. jan. 6. 14:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!