Hogyan kezdjek neki a német szavak tanulásának?
Nagy bajban vagyok! Idei tanévben érettségizek belőle, és nagyon gyenge vagyok szókincsileg. Szeretném erősíteni a szavak tanulásával, de azt se tudom, hogyan kezdjek neki. El szeretném érni a B1-et, eddig az érettségi feladatok, amiket kitöltögettem, kb. hármasokra sikerültek. Ötöst szeretnék németből. Ez elérhető 4-5 hónap alatt??
Szóbeli az könnyűnek ígérkezik, öt percet kell csak beszélni. A tételeim meg vannak, azt meg tudom tanulni ( már 12 megvan a 20-ból). Az írásbelivel van gondom... Olvasom, vagy hallom a szöveget, de a felét is alig értem.
A tanárunk állandóan a nyelvtannal jön, es a szókincset elhanyagolja, nem tudom, mit kell tudni B1-re.
Egyébként németből előrehozott érettségit teszek, jövő tanévben fogok vizsgázni a többiből. Eddig ötös vagyok belőle, de a szovegertest és a hallásertest meg nem gyakoroltuk.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!