Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Az angol nyelvben a "her"-t...

Az angol nyelvben a "her"-t jól értem?

Figyelt kérdés

Néztem egy mondatot:

Her name is Emma.

A "her" nőnemű, és birtoklást jelent, jelen esetben a lány nevét. De, ha csak simán a lányról van szó, akkor "her" helyett "she":

She is Emma.

Gondolom ugyanez a helyzet a "his"-el is, amit hímnemű.

Jól értem?

2021. dec. 12. 23:08
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
91%
Jól.
2021. dec. 12. 23:14
 2/12 anonim ***** válasza:
21%

Igen, és van még egy harmadik, ha nem azt mondod, hogy az ő neve, hanem, hogy a név az övé. Akkor "hers". The Emma name is hers.

He-his-his

She-her-hers

It-its-its

We-our-ours

They-their-theirs

2021. dec. 12. 23:22
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Igen, jól érted.

De majd fogod látni, hogy van egy másik her is, ami meg azt jelenti, hogy őt: I love her. - Szeretem őt (lányt).

2021. dec. 12. 23:58
 4/12 anonim ***** válasza:
Ja, és ennek a "her=őt"-nek a párja pedig him, nem his.
2021. dec. 13. 05:27
 5/12 A kérdező kommentje:

Ezt nem értem. Miért nem i love she?

2021. dec. 13. 07:37
 6/12 anonim ***** válasza:
89%

#4: Azért, mert ez tárgyeset, ami ez esetben formailag ugyanaz, mint a birtokos eset. A magyarban sem mondod, hogy "szeretem ő". Az igaz, hogy az angolban általában a tárgyeset nem módosítja a szavak formáját, de a névmások esetében mégis.

Egyébként a "her" nemcsak birtokos- vagy tárgyesetben váltja fel a "she"-t, hanem akkor is, ha nyomósítani akarod a névmást. Pl. "Who is the thief? It's her!"

2021. dec. 13. 08:01
 7/12 A kérdező kommentje:

Azért tárgyeset, mert az "őt" végén ott van a "t"?

Vagyis a nyelvtani szabályok:

Ő=she

Őt=her

2021. dec. 13. 08:29
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
#7: Igen, jól gondolod. De mint mondtam, ilyen szóalak-változás a tárgyesetben csak névmások esetén van, és azok között sem mindnél. Például "I like them", "I like us", de például "I like it", és "I like music".
2021. dec. 13. 10:23
 9/12 anonim ***** válasza:
Azert nem I love she, mert magyarul sem azt mondod, hogy en szeretettel o, hanem ot.
2021. dec. 13. 11:53
 10/12 anonim ***** válasza:
24%

#5: Te a magyar órákról hiányoztál ugye?

Mert akkor tárgyesetben van. És az angolban a nőnem esetében a tárgyeset és birtokos eset megegyezik.

2021. dec. 13. 13:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!