Euroexam nyelvvizsgán inkább Amerikai vagy Brit kiejtésre lesz szükségen?
Te mi a francot kötözködsz? Te vársz itt segítséget, te nem tudsz valamit valamiről, ezért kérdezel és még neked áll feljebb? Az a minimum, hogy megköszönöd, hogy valaki normális stílusban válaszolt a kérdésedre.
Elismétlem az első válaszát, amit Euro B2 és C1 szinttel tudok alátámasztani: baromira mindegy, nem fogsz előnyt vagy hátrányt kapni egyik miatt sem. Mindkettő hivatalos, elfogadott forma. Keverni nem célszerű, ez is igaz, nem tudom, mit pattogsz.
3#
Gondolom egyikőtök se ért túl sokat a témához ha ilyen mondaton nem akad fenn a szeme "ne keverd össze a kettőt" mivel lehetetlen különválogatni egyesével mi Brit és mi Amerikai.Mellesleg senki nem könyörgött számomra nem releváns válaszokért a B2 és C1-edhez gratulálok de ilyen mentalitással annyire ne legyél büszke.
Kérdező, rád illik, amit Fawlty felesége mondott a Waczak szállóban:
I have seen more intelligent creatures than you lying on their backs at the bottoms of ponds. I have seen better organized creatures than you running round farmyards with their heads cut off.
A párom 3 rendszerben vizsgáztat, te korlátoltovics, az egyik az Euro. :D
5#
Még szerencse hogy a párod és nem pedig te.remélem nem büszke rád szakmai szemmel semennyire.de azért szeressétek egymást de ha külföldre utaztok inkább ő beszéljen majd.
Kérdező, márpedig az #1-es válaszoló jól gondolja: akármelyiket használhatod, de az legyen következetes.
Tehát a kiejtésed legyen VAGY amerikai, VAGY brit - de ne váltogasd.
Mint az írásbelin: ha egyszer leírtad colour helyett, hogy color (amerikai), azzal semmi gond - de akkor 2 sorral lejjebb már ne írj jewellery-t (brit), legyen az is jewelry stb.
Vagyis a nyelv minden területén elfogadható mindkét változat, de csak akkor, ha következetesen használod.
(angoltanár, nyelvvizsgabiztos)
7#
Én leginkább arra lettem volna kiváncsi hogy a feladatok alatt brit vagy amerikai angolra számítsak.
...
Pl. listening-nél:
due brit angolban ejtés: dju
due amerikai angolban: du
...
Vagy esetleg ha egy dátumot látok feladatban:
Pl 01/02/2022
Amerikaiban a dátumot így írják:
Month/Day/Year
Brit angolban meg így írják:
Day/Month/Year
Akkor január másodika van vagy február elseje?...
szerintem egyáltalán nem mindegy mert legitim a kérdés hogy Brit vagy Amerikai angolra készüljön az ember...
...
Meg úgy rengeteg apróság eltérés van, gondolom egy tanár ezeket tudja.
9#
Te mégis mi a f#szról hadobálsz?:D
Mondjuk az annyira nem érdekel hogy feltegyek érte egy új kérdést és megtudjam tőled szóval nem is érdekel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!