Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Hogyan lehet románul tanulni...

Hogyan lehet románul tanulni otthon?

Figyelt kérdés
Egy ideje eléggé foglalkoztat a román nyelv, és szeretnék vele foglalkozni. Mennyire nehéz, illetve itthon hogyan tudnék tanulni?

2021. nov. 22. 16:47
 1/4 anonim ***** válasza:
79%

nem tudom mi értelme van, hacsak nem akarsz romániában élni.

bulgária mellett románia a legszegényebb oecd, vagyis eu-s országok közé tartozik, tehát anyagiak, munka miatt nem éri meg oda menni.

erdélyben, székelyföldön meg mindenki beszél magyarul.

én romániában születtem, kiskoromban kellett románt tanulnom, nem szép nyelv és nem is könnyű.

akkor már érdemesebb a rokon nyelvekkel próbálkozni, legközelebb az olasz áll hozzá, de a franciához is ad kulcsot, románia frankofón ország.

2021. nov. 22. 17:11
 2/4 anonim ***** válasza:
62%

"Hogyan lehet románul tanulni otthon?"

Román családba születsz. ;)

2021. nov. 22. 17:32
 3/4 anonim ***** válasza:

Beszerzel román nyelvkönyvet, nem tudom, hogy van-e a Vaterán vagy az Amazonon.

A románok bizonyára értékelik majd, de nem tudod, akarsz-e arra járni.

2021. nov. 22. 19:18
 4/4 anonim ***** válasza:

Nem kell román családba szuletni.

Ugyanaz a titka mint mas nyelveknek: hasznalni kell, nem bemagolni.

En egyedul tanultam, tv-ből. Más nem volt mit nezni.

Akinek meg akkoriban elerhetok voltak magyar tv adok is, azok tobbsege ma se tud rendesen beszélni románul.

2021. nov. 23. 10:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!