Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » 1est kaptam angolból hogy...

1est kaptam angolból hogy mondjam el otthon?

Figyelt kérdés
Most kezdtem a 9.osztályt gimnáziumban és eddig 8évig németet tanultam ezáltal az angoltudásom elég gyenge ami a dogán is meglátszott. A többi tantárgyból eddig csak ötösöm van, de ezt az angol 1est egyszerüen nem merem elmondani. Ti mit javasoltok hogy mondjam el a szüleimnek?

2021. szept. 23. 18:29
 1/8 anonim válasza:
0%

Gondold végig az "életed."

Elvileg ezek szerint, már túl vagy az általános iskolán, ami 8 osztály ugye. Na most, ha ennyi meghaladja a képességeid... Az nem gáz szerinted?

2021. szept. 23. 18:35
 2/8 anonim ***** válasza:
86%

Egyrészt szerintem teljesen érthető ha ilyen okból becsúszik egy-két rossz jegy. A gimi alapból egy erős váltás, pláne így hogy soha nem tanultál még angolt.

Másrészt viszont nagyon fontos lenne hogy felzárkózz minél gyorsabban. Nem a jegy miatt mert a 9. év végi jegy sehol nem számít. De manapság az angoltudás már alap és nem kellene hogy lemaradj a csoporttól. Kérj segítséget a tanárodtól, tanulj otthon magadtól, illetve ha van lehetőséged rá járj magántanárhoz.

2021. szept. 23. 18:44
 3/8 anonim ***** válasza:
82%
Ugyanígy vagyok, csak én 11 éve tanulok angolt.
2021. szept. 23. 18:48
 4/8 anonim ***** válasza:
98%

Több kérdés is felmerült bennem, de nem megyek bele az elejébe, kezdjük onnan, hogy ez lett a jegy.

Biztosan beírja a tanár, vagy első jegy gyanánt megkegyelmez? Nem tudsz esetleg még beszélni vele?

Ha tudják, hogy lelkiismeretes vagy és úgy is kijavítod, ez az első jegy, most kezdted az angolt akkor nem lesz nagy baj, csak simán mond el.

Ha nem vagy túl szorgalmas akkor mond el azt is, hogy még új az angol, de ki fogod javítani, nem tudtad mire számíts.

Szerintem minél előbb, mert ha a Kréta beelőz akkor valószínűleg jobban kiakadnak, mint ha őszinte vagy.

És a végére, téged mennyire bánt? Ne gondold túl, ez most így sikerült, mostmár tudod mire készülj, mit vár a tanár, milyen az angol. Innen csak jobb lehet, és lesz is. Még hátra van szerintem több mint 8 hónap, rengeteg dolgozatot fogtok írni, lesz időd javítani. Ez nem dönt el semmit.

2021. szept. 23. 18:53
 5/8 A kérdező kommentje:
4. Nagyon köszönöm a választ. A szüleim soha nem nézik a krétát. Ennek a dolgozatnak az eredménye a padlóra küldött és magam alatt vagyok teljesen
2021. szept. 23. 18:59
 6/8 anonim ***** válasza:
98%

5. Akkor szerencséd van. Szerintem csak simán mond el, és biztos tudni fogják és látni is, hogy saját magad is jobban bünteted érzelmileg mint kéne, nem kell hogy ők is kiabáljanak, inkább a támogatásukra van szükséged.

Fel a fejjel, menni fog ez! Ez csak az eleje, még akármi kisülhet belőle, semmi nem ment el! Ne emészd magad, nem tudsz rajta változtatni azzal sem, csak jobban fogsz félni az angoltól. Inkább gyakorold helyette azt, amin elcsúszott, amit újonnan vesztek, vagy akármi mást a nyelvvel kapcsolatban (de nem kell túlzásokba esni sem). A többi jó lesz, és év végén már nem is lehet majd észrevenni, mert elvész az 5-ösök között!

Tudom, mondani könnyű, én is ilyen vagyok, de hátha valamennyit segít. A legfontosabb, hogy emiatt ne törj össze teljesen, vagy hamar állj fel, mert a további angol-karrieredre is hatása lesz, így jártam a történelemmel. Következő alkalomnál ne gondolj erre, meg se történt, csak a legjobb tudásoddal írd meg, és meg is lesz a jó jegy és az erő, hogy felállj a padlóról, ha addig nem sikerülne.

2021. szept. 23. 19:54
 7/8 A kérdező kommentje:
5. Köszönöm hogy leírtad most ez így segített tényleg nem csesztek le a szüleim és mégegyszer köszönöm. Adtam is a zöld pipát
2021. szept. 23. 21:31
 8/8 anonim ***** válasza:
Örülök, hogy tudtam segíteni és jól alakult a szüleiddel is a helyzet!
2021. szept. 24. 18:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!