Hogy tudnék a leghatékonyabban felkészülni angol középfokra?
Nyáron becsülettel elkezdtem készülni a középfokra, mert a diplomámhoz szükséges, és kitűztem célul, hogy decemberben vizsgázok. Sajnos nem igazán szeretem az angolt, nincs nagy nyelvérzékem hozzá, és az egyetemi tanárok is teljesen elvették a kedvem tőle egyéb okokból. Stresszelek miatta, hogy mikor tudom megcsinálni, kell a diplomához, de az őszi hónapokban sajnos nem értem rá tanulni, az egyetemi gyakorlatom minden időmet elvette. Szeretnék tanárhoz járni, de jelenleg nem engedhetem meg magamnak anyagi szempontból.
Az lenne a kérdésem, hogy milyen hatékony módja van a felkészülésnek? Illetve kinek mi volt a motivációja, hogy megcsinálja?
Idén decemberben? Az már el van bachva. Az 3 hét! Az nem releváns egy B2 szempontjából. Persze, amit még tehetsz, azt tedd meg, hátha szerencséd lesz.
Leginkábbást azt javasolnám, ha már kinézted a nyelvvizsga típusát, akkor annak a vizsgaközpontnak a felkészítő anyagaival foglalkozz. Ha még a nyelvvizsga fajtát sem döntötted el, akkor inkább rakasd át a humor kategóriába a kérdést.
4#
Az volt a cél, hogy december. Ugye ez ugrott, szóval jövőre tervezek...
Természetesen tudom, hogy melyiket szeretném, szóval jó lenne, ha nem viccelődnél, mert akkor inkább te keresgélj a humor kategóriában
Nekem tanárokkal nem igazán ment, se iskolai, se magán(Magánnál volt 1 de ott is vagy 3 mon mentem át mire ezt megtaláltam)
Azt feltételezem hogy van alapod ha már nyelvvizsgára akartál menni, a legjobb módja(és a legkevésbé unalmas) az ha filmeket/sorozatokat/angol youtube-ot nézel angol felirattal.
Minden nap 1-2 sorozat epizódot megnézel és nagyon gyorsan fogsz fejlődni, ugyan nem egyszerű az elején de nem probléma az ha nem értesz mindent, idővel egyre jobban fel fogod ismerni a gyakran használt kifejezéseket és kontextusból tudni fogod hogy mit jelent.
Később esetleg youtube-on érdemes lehet kommenteket írnod másoknak mert így aktívvá tudod tenni a tudásodat és meg fogsz tanulni fogalmazni, először nehezen fog menni, lehet 1-2 szót ki kell keresned de később nem lesz ezzel gond.
Végül pedig csatlakozhatsz esetleg angol discord közösségekhez ahol a beszédkésségedet tudod fejleszteni.
"Minden nap 1-2 sorozat epizódot megnézel és nagyon gyorsan fogsz fejlődni"
Az biztos, az aggy egy slukkot kifejezésekben, melyek tök hasznosak a nyelvvizsgán. :D
"Később esetleg youtube-on érdemes lehet kommenteket írnod másoknak mert így aktívvá tudod tenni a tudásodat és meg fogsz tanulni fogalmazni, először nehezen fog menni, lehet 1-2 szót ki kell keresned de később nem lesz ezzel gond."
Melyekből egy büdös szó visszacsatolást nem kap, mikor írt hülyeséget. Naggggyon hasznos tanáccs ez is, így tovább!
Egy sorozat általában köznyelvet szokott használni amit simán fel tudod használni nyelvvizsga során, mivel ott is témákról kell beszélned.
Ott a The Crown ami full British english és senki nem fog cigiről beszélni, de ott van a Westworld, Game Of Thrones, Handmaid's tale, MR Robot, How to get Away with murder, Bodyguard, BlackSails, The man in the High castle csak hogy pár minőségi sorozatot említsek aminek a nyelvezetéből lehet tanulni.
És hidd el a youtube komment szekció meg fogja említeni ha hülyeséget írtál, értelmetlen, rosszul megfogalmazott vagy van benne helyesírási hiba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!