Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Angol közép majd emelt szintű...

Angol közép majd emelt szintű érettségire milyen könyvből lehet a leghatékonyabban felkészülni, ami felnőtteknek szól?

Figyelt kérdés

2014. aug. 7. 20:27
 1/3 anonim ***** válasza:

Az írásbelire az elmúlt évek feladataiból. A közép szóbelire például ezt: [link]

Emeltre: [link]

2014. aug. 10. 18:27
 2/3 anonim ***** válasza:

A Matura Plus-os könyvek nagyon jók, megerősíteni tudom, hogy érdemes ezekből felkészülni középszintű érettségire:

Matura Plus - szóbelire

Matura Plus2 - írásbeli vizsgára: [link]

Emelt szintre ezeket tudom javasolni, szintén az MMPublications kiadótól:

New Plus FCE Student's Book: [link]

Grammar & Vocabulary Practice Upper-Intermediate - B2 Student's Book: [link]

Néhány szóban összefoglalnám, hogy mi jellemző a könyvekre, miért érdemes ezeket választani. Lépésekre bontja az íráskészség és a beszédkészség fejlesztését, így nem csak gyakoroltatja, hanem ötleteket ad. Úgy mint egy tutorial, végigvezet és a lecke végére észrevétlenül nagyon jó fogalmazásokat, leveleket lehet írni. Az általam ismert más könyveből ezeket hiányoltam, mert nem tanította meg ezeket a készségeket, hanem csak elvárták, hogy tudjuk. A szókincse is nagyon jó és a témák felkeltik az érdeklődést.

A Matura Plus kiadványokkal nagyon szépen fel lehet készülni a középszintű érettségire, A Matura Plus2 is tartalmaz elegendő beszédkészségfejlesztő feladatokat, de érdemes átvenni a Matura Plus-t is, ami a szókincset nagyon jól fejleszti.

A New Plus sorozat egy készségfejlesztő sorozat, melynek az FCE kötete a B2-es szintű vizsgákra ad nagyon jó felkészülési lehetőséget. A beszéd, írás és a hallásértés részeket tanítja a fejezetekben. A Grammar & Vocabulary Practise könyv a nyelvtant veszi át, minden leckében vannak szavak/kifejezések is a nyelvtan mellett.

Ezek a kiadványok az érettségire(/nyelvvizsgára) való felkészülésben nyújtanak nagy segítséget. Előfordulhat, hogy még nem áll a nyelvi szinted a vizsgának megfelelő szintnek. Ezesetben érdemes a megfelelő szintű nyelvkönyvekkel haladva elérni a vizsgaszintet és utána tanulni a kiadványokból. Pl. Egy B2-es szintű nyelvkönyv után lehet már használni a New Plus FCE-t és a Grammar & Vocabulary Practice-t.

Remélem tudtam segíteni és haszondra volt a hozzászólásom. Sok sikert a felkészülésben!

2014. aug. 11. 02:55
 3/3 A kérdező kommentje:
köszi szépen a válaszokat!!
2014. aug. 11. 11:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!