Kérdezd meg egyenesen demeter szilárdot, biztosan tud segíteni, elvégre Romániából lődörgött ide, a magyar irodalmat pedig úgy ahogy van, a kukába akarja hajítani!
Bocsi kérdező, csak a mai napi hírek olvastán ez egy magas labda volt.
2021. nov. 8. 22:03
2/9 A kérdező kommentje:
Semmi gond, megértem :D
Ez valószínűleg egy nagy tévhit, de hallottam olyant módszert is, hogy az adott verset sokat, még alvás közben is kell hallgatni és ezzel sokkal könnyebben fog menni a tanulása. Ebben az elméletben nem nagyon hiszek, de azért kíváncsi vagyok más véleményére is.
2021. nov. 8. 22:26
3/9 anonim válasza:
Mennyire érted románul? Arra lennék kíváncsi, hogy maga a nyelv okoz-e problémát. Ha nem, akkor én elképzelném azt, ami le van írva. Ha látod magad előtt a történetet talán könnyebb emlékezni. Az értés nélküli magolásnak én nem vagyok a híve. Szerintem az alvás az pihenésre való és nem tanulásra.
2021. nov. 8. 22:43
4/9 A kérdező kommentje:
Lefordítottam a verset, így értem, hogy miről szól, csak a terjedelme miatt nem nagyon marad meg, de ezt a képekben gondolkodás technikát megpróbálom alkalmazni.
2021. nov. 8. 22:48
5/9 anonim válasza:
Nekem az Ómagyar Mária siralom tűnt külföldinek, amikor be kellett magolnunk. Számomra a hangsúlyozás segített, meg igazából a többi versnél is, úgy mondtam, mintha egy színész lennék.
2021. nov. 8. 23:14
6/9 anonim válasza:
Hármas vagyok, megtaláltam magyarul a verset, talán segít.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!