Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mi az a präpositionaladverbien?

Mi az a präpositionaladverbien?

Figyelt kérdés
Tudom hogy köze van ezekhez a szavakhoz, hogy darüber,darin,darum stb. De itt meg is áll a tudásom. Neten nem találtam semmit csak német videókat amiben németül magyarázzák meg hogy mi micsoda azt meg nem értem. Valaki el tudná nekem magyarázni kérlek hogy mik ezek, hol használjuk és hogy kell használni? Az se baj ha jó szájba rágós sőt az lenne a legjobb, mert nagyon nem megy. Előre is köszönöm. :)

2021. nov. 1. 16:47
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Nem -bien, hanem csak -ben.

Olyanokat jelentenek, hogy ezért, erről, ebben.

Te most németül tanulsz vagy nyelvészetet?

2021. nov. 1. 17:01
 2/11 A kérdező kommentje:
Németet. De a könyvben -bien van írva.
2021. nov. 1. 17:22
 3/11 anonim ***** válasza:

Ja, közben rájöttem, hogy lehet, hogy -bien mégis. :)

Ezekből a példamondatokból kiderül valami?

- das Auto hatte einige Mängel, darum hat er es nicht gekauft

- der Text ist groß gedruckt und darum gut lesbar

- er hat es nur darum getan, weil …

Ha igen, nézd meg a darum többi jelentését is, és keresd ki a többi szót is ebben a szótárban és a példákra koncentrálj, ne a nyelvtankönyvek rejtelmeiben véssz el, mert azok olyan bonyolultan tudják előadni a legegyszerűbb dolgot is, hogy frászt lehet kapni tőlük...

[link]

Ha a példamondatok nem segítenek, akkor a nyelvkönyved szószedetét, nyelvtani összefoglalóját használd, ne többet, ne bonyolultabbat, az úgyse segít.

(Tényleg nincs itt senki, aki jobban benne van a németben, mint én? :D )

2021. nov. 1. 17:53
 4/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen :D
2021. nov. 1. 18:20
 5/11 anonim ***** válasza:

https://www.youtube.com/watch?v=lyvWplQsSqg

tesék Martin elmondja lényeget

2021. nov. 1. 22:12
 6/11 anonim ***** válasza:

Hát, csodálkoznék, ha ez sokat segítene, hiszen azt írta a kérdező, hogy

"Neten nem találtam semmit csak német videókat amiben németül magyarázzák meg hogy mi micsoda azt meg nem értem."

2021. nov. 1. 23:05
 7/11 anonim ***** válasza:
Jah azt nem olvastam de Martin profi tanar
2021. nov. 1. 23:10
 8/11 anonim ***** válasza:
Az a puszta tény, hogy még mindig csak ketten válaszoltunk, azt mondatja velem, hogy jól tettem, hogy nem vacakoltam tovább a némettel, hanem inkább áttettem az összes energiámat az angolba. ;-)
2021. nov. 2. 19:58
 9/11 anonim ***** válasza:

hát nemet eleg durva nyelv minel jobban benne vagy annal nehezbb C2 állok igy tudom :D

angol könyebb

2021. nov. 2. 20:00
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Én meg angolból vagyok valahol ott, úgyhogy én is tudom, hogy nem. ;-)

A német az elején nehéz, aztán már ugyanolyan, csak szavakat kell tanulni, az angol viszont egyre megfoghatatlanabb. :)

2021. nov. 2. 20:50
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!