Angol: egyetlen teljesen angol nyelvtankönyv A1-C2 szintig?
raymond murphy: english grammar in use
de ez csak nyefi.
a szókincsfejlesztés hol van?
nem várhatod el, h. egyetlen könyvben benne legyen minden.
talán erwin tschirner angol szókincs c. könyve áll ehhez a legközelebb.
nagyon is jó és hasznos többféle könyvet fellapozni!
A kérdésben a "NYELVTAN" szerepelt és azt is odaírtam, hogy "természetesen sok gyakorlókönyvvel", számomra nem elképzelhetetlen, hogy A1-C2 szintig tartalmazzon egy könyv nyelvtani szabályokat - lehetőleg az összeset.
Azt nem állítottam, hogy a szókincs meg fordítás-gyakorlást is szeretném e könyvbe belepréselve látni. Utaltam rá, hogy emellett sok gyakorlókönyvet kell olvasni, de a nyelvtanból jó lenne egy "teljes" amit tudom, hogy nyelvtanból se árt fellapozni minél többet, de egy hiánytalan jó lenne.
English Grammar in Use elvileg középfokig tartalmazza a nyelvtant.
Itt
https://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__nyelv..
az első válaszban fel van sorolva pár könyv amelyek mindegyikében rákeresve a téged érdeklő valamire valamelyikben valószínűleg megtalálod a választ.
"hogy ne kelljen egész könyvtárnyit bevásárolni senkinek"
Nem is kell. Itt van az a szerva itt, csere ott, hogy a C2-re felkészítő jó tanár megtette ezt a szellemi munkát, és köpi az eredményt. Persze, az óradíjáért cserébe. Mondjuk én egy C2-re felkészítő jó tanárt ismerek, alighanem nincs is több ebben a kis országban.
"ha tényleg ismernéd murphyt tudnád, h. könyv+ munkafüzet kombó a kötete, és FELSŐFOKRA IS JÓ, abból készültem"
Ha elolvastad volna a kérdést, tudnád, hogy nem a C1 szintről szól. És Murphy a címe szerint még C1-re is kevés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!