Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Ha olyan nyelvből készülsz...

Ha olyan nyelvből készülsz nyelvvizsgára amiből nem elérhető az 1000 kérdés 1000 válasz, akkor hogyan bővíted a szókincsed?

Figyelt kérdés

Tematikusan.

Eddig erre gondoltam: híroldalak cikkei témák szerint gyűjtve. Szókincs kiszótárazva, összegyűjtve magamnak Excel-ben az egyszerűbb tanuláshoz.

Más javaslat esetleg?

Szint: felsőfok

2021. okt. 27. 22:19
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
54%

#14 megadta a választ:

"Egyébként, a nyelven való interakciónál jobb szókincsbővítés nem létezik."

2021. okt. 28. 21:21
 22/23 anonim ***** válasza:
54%

"érdemi hozzászólást semmilyen formában nem adtál a kérdésre"

Szerinted. Én adtam a linkeket az 1000 kérdéshez, az is jó lehet valamire.

2021. okt. 28. 22:01
 23/23 webnyelv ***** válasza:

Vannak oldalak, ahol témakörökre szedve vannak szavak összegyűjtve. Emlékeim szerint valami Goetheverlag oldala ilyen, sok nyelvhez vannak szógyűjtemények, pl. gyümölcsök nevei és sok más.

Facebookon mindenféle nyelvhez vannak nyelvtanulós csoportok, ott is osztanak meg sok mindent. Például egy holland nyelvtanulós csoportban valaki egyszer megosztott egy ilyen szógyűjteményt, amit ő állított össze. Hollandhoz ugye nem létezik 1000 kérdés 1000 válasz könyv, legjobb tudásom szerint.

Yotube-on videókat is érdemes keresgélni. Mindenféle nyelvhez mindenféle videó, szókincsfejlesztő is létezik.

2021. nov. 26. 20:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!