Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Milyen módszerben hisztek ?

Milyen módszerben hisztek ?

Figyelt kérdés
Szeretnék megtanulni angolul de nem igen tudom, hogy kezdjek hozzá. Van aki azt mondja nézzek sorozatokat angolul magyar felirattal és úgy . Van aki a magántarrá esküszik van aki a Duolingora vgay a napi 10 szót tanulj csak meg dolog. Nektek milyen módszer vált be ?
2021. okt. 20. 19:43
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Nekem az, hogy az iskolában megtanították.

Ha most kéne felnőtt fejjel egy új nyelvet megtanulnom én egy nyelvtanfolyammal kezdenék, és ha már van egy kis fogalmam a nyelvről, akkor elkezdeném magamtól tanulni.

2021. okt. 20. 20:00
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Ha nulla tudásod van jelenleg, akkor az angol szinkron-magyar felirat nem lesz valami hasznos. Mármint, pl. kiejtés szempontjából jó ezeket a sorozatokat nézni, meg azért pár szó megragadhat, meg szerintem a sorozatnézés hasznos, ha már van egy alap tudásod. Én pl. 10 éves korom óta magyar felirattal néztem sorozatokat, de volt alaptudásom, aztán pár év múlva meg angol felirattal, aztán végül már felirat sem kell. Viszont nekem is, eközben iskolában is tanultam angolul, szóval nem az angol szinkron - magyar felirat fejlesztett fel oda, ahol most vagyok. Szerintem ha nincs alap tudásod, nem ér semmit. Szóval nem avval fogsz megtanulni angolul, hogy sorozatokat nézel. Meg a magyar felirattal is az a probléma, hogy sokszor nem szó szerinti a fordítás. Szóval hiába hallod az angol mondatot, a magyar felirat az nem feltétlen annak a mondatnak a szó szerinti fordítása. Szóval ez alaptudás nélkül nem fog működni. Szerintem ha komolyan akarod, akkor vegyél egy angol könyvet. Az a legjobb megoldás. Veszel egy angol nyelvtanulós könyvet, és az alapján haladsz. Mellé majd később lehet sorozatokat nézni, akár Duolingozni is, illetve ha akarsz később magántanár (de szerintem érdemes előbb egyedül megpróbálni).
2021. okt. 20. 20:01
 3/4 anonim ***** válasza:

semmi értelme jelenleg angolul sorozatokat nézned.

zéró tudással mit akarsz?

ahhoz, h. jól megérts egy sorozatot felsőfok kell.

elmész, veszel nyelvkönyveket, leülsz a seggedre és elkezdesz tanulni.

nincsenek csodamódszerek, csak a kemény, kitartó meló.

2021. okt. 20. 22:16
 4/4 anonim ***** válasza:

Ahogy előttem is mondták, csak a papír alapú könyvekből való tanulás és füzetbe jegyzetelés ami működik. Amiket te magad (kérdező) leírtál a kérdésben, azok mind gyakorló/fejlesztő tevékenységek.

Sőt ha teljes nulláról kezded akkor a felirattal való nézés nem segít, főleg a mondatszerkezetben való hatalmas eltérések miatt. Mivel az angol szórend és mondatszerkezet teljes egészében eltér a magyartól.

Nyelveket csak komoly munkával és motivációval lehet megtanulni. Úgynevezett "csalókódok" nem léteznek, legfeljebb pénzlehúzások az ilyenek.

2021. okt. 22. 03:28

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!