Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Kell nyelvvizsga a tovább...

Kell nyelvvizsga a tovább tanuláshoz? ( egyetemre, fősulira) Ha igen milyen?

Figyelt kérdés

Melyik nyelvvizsga ami könnyebb?

Idén érettségizek, nem vagyok túl jó angolból, de ha kell a nyelvvizsga akkor valahogy meg kéne szereznem.

2021. okt. 12. 17:48
 1/9 anonim ***** válasza:
12%
Igen, mindenhová kell. Nincs olyan, hogy könnyű. Seggelés, seggelés, gyakorlás..
2021. okt. 12. 17:52
 2/9 A kérdező kommentje:

Nem a könnyűt hanem a könnyebbet keresem.

Érettségiznem is kellene most.

Hallottam olyat, hogy valamelyiknek nagyon nehéz a hallott szöveg értése mert érthetetlen, recseg vagy nagyon akcentussal beszélnek máshol meg tiszta és érthető. Már ez könnyebb

2021. okt. 12. 17:56
 3/9 anonim ***** válasza:
25%
Egyetemre belépő egy emeltszintű érettségi( természetesen az adott egyetem által elfogadott tárgyból/tárgyakból ) és egy B2-es nyelvvizsga.
2021. okt. 12. 18:01
 4/9 A kérdező kommentje:

#3 köszi

Esetleg tudnál ajánlani nyelvvizsga központot?

2021. okt. 12. 18:04
 5/9 anonim ***** válasza:
84%

Mindenki rosszul írta eddig. Nem követelmény a nyelvvizsga. Ha jól tudom az NKE-n igen,de más egyetemnél nem láttam még.

Az emelt természetesen kötelező.

2021. okt. 12. 18:42
 6/9 A kérdező kommentje:

Ahhaaam... köszönöm

Így most elbizonytalanodtam

2021. okt. 12. 18:44
 7/9 anonim ***** válasza:

5#nek van igaza, van olyan hely ahova kell, de a legtöbb helyre nem kell.

[link]

Kérdező, fenti linken keress ki egy szakot, majd nézd meg a követelményeket.

1 Emelet biztos kelleni fog, ha csak nem valami (zene, meg talán egyházi iskolánál nem kell, oda mást kérnek)

Nyelvvizsgának viszont, mire befejezed az egyetemet meg kell lennie, vagy nem adják oda a diplomád (ha csak nem a vírushelyzet miatt megkapnád, mint 1-2 évvel ezelőtti emberek)

2021. okt. 13. 08:46
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Egyetemi felvételihez nem követelmény a nyelvvizsga, diplomához igen!

Viszont ennek ellenére, ha olyan szakra szeretnél bekerülni, ahol magasabb a ponthatár, akkor szinte elengedhetetlen, hogy legyen legalább egy nyelvvizsgád meg ugye kell legalább egy emelt érettségi is, mert különben nem érnéd el a ponthatárt. Sokan nyelvből emelteznek, mert ha az ember beszéli a nyelvet, akkor viszonylag könnyű (könnyebb, mint pl. egy magyar emelt vagy egy biológia emelt) és ha 60% megvan, akkor egyenértékű egy középfokú nyelvvizsgával.

Milyen szakra akarsz menni?

2021. okt. 13. 10:57
 9/9 A kérdező kommentje:
Valami pénzügy, vagy gazdálkodás menedzsment vagy ilyesmin gondolkozok.
2021. okt. 13. 20:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!