Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Olaszból szeretném fejleszteni...

Olaszból szeretném fejleszteni magam, ajánlanátok könyveket?

Figyelt kérdés

Kb. 1 éve tanulok olaszul a gimiben és szerintem jól haladok vele, legalábbis az osztályomhoz képest biztosan. Nem mondom, hogy folyékonyan, de tudok beszélni múlt, jelen és jövő időben is.

Jövő ilyenkor szeretnék nyelvvizsgázni és emiatt kellene segítség, hogy mely könyvekkel tudnék a legtöbbet haladni. (természetesen olasz nyelvű szerzemény érdekel)

2021. szept. 25. 00:34
 1/5 anonim ***** válasza:

A "Progetto italiano" szerintem korrektül megírt könyvsorozat (és tudtommal letölthető).

Bármilyen nyelvkönyvet is használsz, azt javaslom, hogy egy idő után egészítsd ki életszerűbb szövegekkel is (olasz nyelvű műsorok, olasz wikipedia stb.). Igazából az utóbbiakon szerintem több múlik, a nyelvkönyvet én csak az elején szoktam fontosnak tartani.

2021. szept. 25. 06:41
 2/5 A kérdező kommentje:
Nem voltam egyértelmű, de szépirodalomban keresnék könyvet
2021. szept. 25. 11:17
 3/5 anonim ***** válasza:

Igazából ez ízlés dolga, gyakorlatilag majdnem minden jó lehet. Én olvastam olaszul a Bibliát, irodalomtörténeti könyveket, verseket, olaszra fordított regényeket/drámákat stb. Azt olvasd, amihez kedved van, csak minél többet és többfélét.

Ha szerző szerint keresel, akkor pl. Umbert Eco jó lehet, mert szerintem elég jó könyvei vannak, és nyelvileg is a modern olasz van benne (ezért nem akartam ajánlani mondjuk az "Isteni színjáték"-ot, mert bár nekem tetszik, de nyelvileg egy kicsit archaikus).

2021. szept. 25. 11:41
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2021. szept. 25. 12:07
 5/5 anonim ***** válasza:
oriana fallaci könyvei
2021. szept. 25. 15:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!