[Angol] angol nyelvtanulashoz program,mobil app , letezik olyan ami nagyon jo es akar elofizetni is erdemes ra (legtobb app fizetos ahogy latom - feliratkozos szinten,honap/ev)?
Erre nehéz válaszolni. Sajnos a legtöbb fizetős app nem ad ennyi ingyenes próba időt, hogy meggyőző legyen.
Amúgy miket szeretnél erősíteni? Beszédet, a szókincsedet,a nyelvtan? Vagy mindent egyszerre?
Szokincset es beszedet.
ehhez a videohoz mit szoltok ?
https://www.youtube.com/watch?v=CAkLFU6Kr5A&t=1008s
ugyan azt a konyvet 1 honapig tobbszor elolvasni,,, ?
#utolso
Te hogy csinaltad , mi valt be neked legjobban ?
Konyvek vagy sajat szokartyak ?
Olyan anyagokat néztem, szinte már az elejétől, ami a nyelvtanulásom célja volt. Pl. angolból szakmai anyagokat. Mellé tanultam a kifejezéseket, igen, eleinte csigalassan haladtam, de minden megtanult szó vagy kifejezés olyan volt, aminél éreztem, hogy szükségem lesz rá, így a motivációm a maximumon volt, hogy meg is jegyezzem. Ankit használtam, a SRS (Spaced Repetition System) betartásával, napi gyakorlással.
Nyelvtanhoz egy akármilyen nyelvtankönyv megfelelő tapasztalatom szerint, a legtöbb könyvben benne van a lényeg. De nem a nyelvtanon volt nekem a hangsúly (bár becsülettel végig tanulmányoztam minden nyelvből a szabályokat), de a fontos számomra a használat volt mindig. Amint volt egy pár százas szókincsem és ismertem egy jelen és egy múlt időt, kerestem partnert beszélgetéshez. Italki-t használok erre a célra, mert ott mindenki nyelvet tanulni, gyakorolni vagy tutorálni van ott és nem társkereső vagy ilyesmi. Ez volt az első olyan pont, amikor pénzt is áldoztam a tanulásra, egy jó partner megéri. Az angol és német gyakorlati szintű mindennapos használata így 1-1.5 év volt, de ez más, mint nyelvvizsgázni. Nem magoltam gyümölcsöket vagy lakásberendezések neveit. Azt tanultam meg, amire szükségem volt, de azt olyan szinten, hogy folyékonyan tudtam használni a munkám során.
Ha nyelvvizsgára készülnék, akkor is így csinálnám, a végén talán átnézném a témaköröket, tételeket, vagy ilyesmit, de a magabiztosság ott is nyerő, ahogy a rutin is a szóbelin, ebben biztos vagyok (azért voltam nyelvvizsgán végül, bár nem 1 év után, de szerintem az is ment volna, ha az a célom, csak nem a papírra gyúrtam).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!