Szerintetek lesz többször nyelvvizsga amnesztia?
"Ha lesz is, remélem a diplomába 72-es vagy nagyobb, aláhúzott, félkövér betűvel lesz beleírva hogy az adott embernek nincs nyelvvizsgája."
És mi van akkor? Nyelvvizsga != Nyelvtudás. Másrészt az ember végigjárta a felsőoktatást. Megtanulta a szakmáját. A nyelvvizsgának mi köze van az egyetem tanult tudáshoz? Semmi. Egy óvodapedagógusnak minek nyelvvizsga pl?
Miért lenne? Simán lehet nyelvvizsgázni. Tavaly szeptembertől most augusztusig jártam német tanfolyamra. Nem mondom, hogy nem ment nehezen,mert a covid miatt hónapokig online volt, amit utáltunk a többiekkel együtt. Viszont rengeteget tanultam. Pedig dolgozok is. Augusztus végén volt a vizsga. Sikerült.
Ha van lehetőség vizsgázni, akkor miért törölnék el ezt?
N
"Tavaly szeptembertől most augusztusig jártam német tanfolyamra."
Nem mindenki engedheti meg magának, hogy tanfolyamra járjon .. és, ha már a tanfolyamot se tudja finanszírózni akkor a magántanárt se. Olyan embert is ismertek, akinek az is problémát okozott, hogy a nyelvvizsga díjat kifizesse, és ha esetlegesen nem sikerül, márpedig benne lehet a pakliba, hiszen az embernek lehet rossz napja, izgulhat, parázhat .. akkor bukta azt az összeget, ami egy szegényebb családban elég sok pénznek számít.
Nem a nyelvvizsga határozza meg a tudást, amit az egyetemen tanultál. Nyelvvizsga nélkül is lehetsz kíváló a szakmádban.
"Nem a nyelvvizsga határozza meg a tudást, amit az egyetemen tanultál. Nyelvvizsga nélkül is lehetsz kíváló a szakmádban."
Hiába vagy jó szakember, ha nem tudsz legalább 1 idegen nyelvet, egy bizonyos szint után el fogsz akadni a ranglétrán. Multiknál pedig konkrétan már nagyjából a junior állásokhoz is tárgyalóképes angol/német tudás kell.
27:
De azt értsd meg, hogy a nyelvvizsga nem határozza meg az angol tudásod. A nyelvvizsga csak a pénzről szól.
Hány olyan diplomás van akinek van nyelvvizsgája és megsem tud mukkani angolul?
Ha majd egy cég elvárja a nyelvtudást akkor úgy fog zajlani az interjú is. Ott nem tudsz kamukázni amúgy sem.
Annyira csőlátásuak vagytok Ti akik a nyelvvizsgával jönnek folyamat ...
Tudom, hogy nyelvvizsga nem mindig egyenlő a nyelvtudással.
De akinek nincs nyelvvizsgája, az valószínűbb, hogy tényleg nem tud az adott nyelven, mint akinek van.
Ha valaki annyira pro, hogy folyékonyan beszél egy nyelvet, annak ne legyen már probléma egy 30 ezres b2 lerakása.
29: Valakit nem érdekel a dolog ... feleslegesnek tartja. Főleg, hogy a nyelvviszga specifikus vagyis vannak témakörök és ennyi. Nekem totál herótom volt bizonyos témakörökből - még magyarul is gondolkoznom kell, hogy mi a fenét mondjak róla, mert nem érdekel a dolog ... persze kamuzni kell mindent.
De attól, hogy van egy nyelvvizsga papírod még nem fogod tudni olvasni az intel 1000 oldalas dokumentációját ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!